7 april 2020

Betaalbare NOM-appartementen: kleinschalig kan ook

Terug

In de huidige markt is er nog altijd grote vraag naar betaalbare woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Ook gelijkvloerse woningen zijn gewild. Met de bouw van appartementen maak je als corporatie sneller aantallen, maar door de aangescherpte energie-eisen werd het realiseren van duurzame (NOM-)appartementen steeds duurder. Door onze integrale aanpak lukt het ons toch om ook met die nieuwe eisen betaalbare NOM-appartementen te realiseren. Op elke locatie, dus ook kleinschalig.

Conceptmatig bouwen: (af)TOPappartement

Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een passende woning, ontwikkelden we jaren geleden de Budgetwoning®. Die is er in verschillende varianten, waaronder het (af)TOPappartement. Dit is een complete woning volgens een doordacht concept, gestandaardiseerd maar toch met verschillende keuzemogelijkheden. Zo is het mogelijk om twee- en driekamerappartementen te realiseren en is er keuze uit verschillende woonplattegronden. Ook in de ontsluiting van het gebouw zijn verschillende varianten mogelijk: galerij, portiek en corridor.

Systematisch denken

Bij de planontwikkeling kijken we analytisch naar:

  • de mogelijkheden op de locatie;
  • de betaalbaarheid;
  • de energetische opzet van het gebouw (NOM of BENG).

Door systematisch te denken, zien we snel hoe je een kostenefficiënt appartementengebouw kunt realiseren. En dat lukt dus echt op elke locatie! Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat duurzaam wonen onder de eerste aftoppingsgrens ook mogelijk blijft in een kleiner appartementengebouw. Dat laten we onder andere zien in gasloze wijk De Run in Boekel, waar we nu 15 NOM-appartementen bouwen voor PeelrandWonen.

Appartementen De Run, Boekel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling