18 juli 2022

Appartementengebouw in Uden krijgt de naam ‘t Houdthof

Terug

Aan de Loopkantstraat in Uden hebben we voor Area een appartementencomplex gerealiseerd wat voortaan de naam ’t Houdthof draagt. Zaterdag 16 juli was in het bijzijn van bewoners, omwonenden en betrokken partijen de officiële opening van het gebouw en de onthulling van de naam. LA Architecten ontwierp het gebouw.

’t Houdthof is Maatschappelijk Mooi

De bewoners van de 39 appartementen vormen een bijzondere woongroep. 16 appartementen zijn namelijk verhuurd aan Labyrint Zorg & Werk. Eén ervan wordt gebruikt als ontmoetingsruimte en kantoor. In de andere appartementen wonen (jong) volwassenen met een geestelijke en/of licht verstandelijke beperking die begeleid worden door Labyrint. De overige 23 appartementen zijn verhuurd aan bewoners die samen met alle bewoners een actieve bijdrage leveren aan deze woongemeenschap door bijvoorbeeld samen te koken of een spelletjesavond te organiseren.
Het initiatief Maatschappelijk Mooi ®: samen wonen, werken en (voor elkaar) zorgen , ontstond bij Hendriks Coppelmans. Nadat ook de gemeente Maashorst, Area, Laverhof en Labyrint Zorg & Werk waren aangesloten is de juiste manier van samenwerken uitgewerkt. Area betrok hierbij al vroegtijdig ook enkele bewoners.

Bijzondere bouw

De appartementen vlakbij het centrum van Uden zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens. Natuurlijk zijn de appartementen gasloos, voorzien van zonnepanelen en zeer energiezuinig door een bodemwarmtepomp. Maar wat ‘t Houdthof extra bijzonder maakt, is dat het onderdeel is van het Europees Horizon 2020-project Syn.ikia. In dit gebouw zijn sensoren aangebracht om te monitoren hoe we de overcapaciteit van de lokaal opgewekte energie efficiënter kunnen benutten. Bijvoorbeeld door elektrische auto’s op te laden met de te veel opgewekte energie of de energie uit zonnepanelen op te slaan in de vorm van warm water. TNO is in dit project een van de partners van Area.

Goede samenwerking

Door de goede samenwerking met gemeente Maashorst, Hendriks Coppelmans, Laverhof en Labyrint Zorg & Werk is dit unieke wooninitiatief gerealiseerd.

't Houdthof Uden opening Loopkantstraat 3 Maatschappelijk Mooi

Bewoners Kim Ketelaars en Frederike van den Bosch onthulden zaterdag de naam van het appartementencomplex

't Houdthof Uden opening Loopkantstraat 3 Maatschappelijk Mooi digital twin

Appartementengebouw 't Houdthof aan de Loopkantstraat

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling