10 november 2020

123 nieuwe daken in Asten e.o. door energetisch onderhoud

Terug

Vorig jaar selecteerde woningbouwvereniging Bergopwaarts ons als ontwikkelende renoveerder voor de dakrenovatie van 123 woningen. Deze woningen staan verspreid over de dorpen Asten, Helenaveen, Heusden, Liessel, Neerkant en Vlierden. Deze week begonnen we met het energetisch onderhoud aan de eerste 50 woningen in Asten.

Werkzaamheden zonder spijt

Het energetisch onderhoud bestaat uit een dakrenovatie, inclusief asbestverwijdering, dakisolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast vervangen we de dakpannen, dakgoten en regenpijp en verwijderen we de schoorstenen. Ook verbeteren we de gevel door middel van een spouwmuurisolatie. Waar nodig pakken we ook het voegwerk aan en vervangen we enkelglas voor isolatieglas.

Bergopwaarts combineert hier renovatie, energetische verbetering én asbestsanering. Een kostenefficiënte oplossing, door één keer te investeren en daar direct resultaat voor terug te krijgen. Met deze no regret-aanpak maken de woningen een flinke verduurzamingsstap. De bewoner heeft hier direct voordelen van. Het comfort in de woning wordt hoger, maar het heeft ook invloed op de woonlasten. De woning vraagt minder warmte en wekt zelf energie op, waardoor de bewoner direct bespaart op de energiekosten. Op deze manier pakten we voor Bergopwaarts eerder al 43 woningen aan in Deurne en 76 in Asten.

Bewonerscommunicatie belangrijk

Belangrijk bij een onderhoudsproject is de communicatie met de bewoner. In deze tijden van corona zelfs extra belangrijk. Daarom informeren we de bewoners extra met onze coronaflyer, waarop we laten zien hoe we binnen de maatregelen veilig onderhoud uitvoeren. Bij de onderhoudswerkzaamheden in de woning dragen onze medewerkers een mondkapje. Verder zorgen ze er altijd voor dat ze 1,5 meter afstand houden en desinfecteren ze voor ieder woningbezoek hun handen.

Om de bewoners goed te informeren over de werkzaamheden, hebben we samen met Bergopwaarts naast een brochure ook bewonersvideo’s laten maken. In deze video’s laten we zien wat we aan de woning gaan doen, maar ook wat we van de bewoners vragen. De video’s zijn er ook met Engelse en Poolse ondertiteling. Daarmee proberen we zo veel mogelijk bewoners te bedienen. Zo helpen we verder.

Dakvervanging Energetisch renoveren Asten

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling