19 september 2022

100-jarig bestaan bekroond met predicaat Hofleverancier

Terug

Burgemeester Wobine Buijs heeft op 16 september het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan de directie van Hendriks Bouw en Ontwikkeling. De onderneming, waar Hendriks Coppelmans deel van uitmaakt, is nu een van de 500 bedrijven in Nederland die deze bijzondere eretitel draagt. Het bedrijf mag het Koninklijk Wapen voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

“We zijn trots op de koninklijke onderscheiding. Het is de kroon op ons werk en een erkenning voor alle medewerkers door de jaren heen”, zegt directeur Lambèr Hendriks. “Wat 100 jaar geleden begon als eenmanszaak, is uitgegroeid tot een succesvol familiebedrijf met ruim 300 medewerkers.” Mededirecteur Michael Hendriks vult aan: “De afgelopen 100 jaar hebben we in onze regio mee mogen bouwen aan de groei van Nederland. Mede daardoor konden meerdere generaties goed wonen, werken en samenleven.”

Het predicaat Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier is een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Zijne Majesteit de Koning kent het predicaat toe aan Nederlandse ondernemingen met een uitstekende reputatie in hun regio en branche en die minimaal 100 jaar bestaan. Het wordt toegekend voor een periode van 25 jaar. Daarna kan de gerechtigde aan de Koning verlenging vragen.

Samen toekomst maken

Hendriks bedenkt, bouwt en beheert vanuit vijf disciplines: ontwikkeling, bouw, techniek, onderhoud en beheer. Al honderd jaar draagt Hendriks als Brabants familiebedrijf bij aan de toekomst. Mededirecteur Vincent Hendriks: “Bij alles wat we doen kiezen we voor slim, sociaal en duurzaam. We houden rekening met het klimaat en zijn vernieuwend in de energie- en materiaaltransitie. Van daaruit maken we duurzame keuzes. Voor de huidige generatie én de volgende. Ons vertrekpunt zijn de behoeftes van vandaag, maar onze gezamenlijke bestemming is altijd de wereld van morgen. Samen, met onze partners én medewerkers, maken we de toekomst.”

Meer weten over dit bijzondere jubileum?

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling