10 januari 2022

Hendriks Coppelmans bestaat 100 jaar!

Terug

Hoera, wij bestaan 100 jaar! Een bijzondere mijlpaal die we in 2022 op diverse manieren en op verschillende momenten gaan vieren. Samen met medewerkers, relaties en bouwpartners met wie we wonen geweldig maken. Dat doen we bedrijfsbreed binnen het familiebedrijf Hendriks Bouw en Ontwikkeling, waarmee we ons ontstaan delen en sinds 2020 weer zijn herenigd.

100 jaar Hendriks: een eeuw geschiedenis, altijd met de blik vooruit. Aanpakken en vernieuwen was kenmerkend voor het bedrijf dat in 1922 door Lambertus Hendriks (bijgenaamd Bijs) werd opgericht. En dat is, met inmiddels de vierde generatie aan het roer, nog altijd zo.

Na de bedrijfssplitsing in 1984 ging Hendriks Bouwbedrijven (sinds 1997 Hendriks Coppelmans) haar eigen weg. Met als drijvende krachten de broers Henk en Wim Hendriks en vanaf de jaren ’90 hun respectievelijke zoons Hans en Bart Hendriks. In 2020 werden we herenigd met Hendriks Bouw en Ontwikkeling tot opnieuw één familiebedrijf. Van metselbedrijf tot integrale bouwer: dit is de geschiedenis van 100 jaar Hendriks Coppelmans.

Bekijk onze tijdlijn 

100-jarig bestaan bekroond met predicaat Hofleverancier

Burgemeester Wobine Buijs heeft op 16 september het predicaat Hofleverancier uitgereikt aan de directie van Hendriks. De onderneming is nu een van de 500 bedrijven in Nederland die deze bijzondere eretitel draagt. Het bedrijf mag het Koninklijk Wapen voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Lees meer 

 

Jubileumactie ‘Hendriks Helpt’

Wie jarig is, trakteert. Maar wel op een manier die bij ons past: met oog voor de regio. Daarom maken inwoners, verenigingen of stichtingen in de regio waar wij actief zijn (Noord-Brabant en Zuid-Gelderland) onder het motto Hendriks Helpt dit hele jaar kans op gratis professionele klushulp. Ken jij iemand die onze hulp nodig heeft? Of heb je zelf een klus die al te lang ligt én woon je in de regio waar wij actief zijn? Meld de klus dan aan voor Hendriks Helpt via het formulier op de website van Hendriks Bouw en Ontwikkeling. Iedereen kan meedoen. Elke maand wordt uit alle inzendingen één winnende klus geselecteerd. Die wordt vervolgens uitgevoerd door de vakmensen van Hendriks Helpt. Zo helpen we verder en maken we onze leefomgeving steeds een beetje mooier, gezonder en duurzamer. Voor vandaag én morgen.

Inmiddels hebben we met de jubileumactie al heel wat mensen kunnen helpen. Onder andere in Ravenstein, Handel, Oss, Uden en Haps. 

Meer over Hendriks Helpt 

 

Een terugblik op een geweldige avond!

Vrijdag 16 september stond in het teken van de viering van ons honderdjarig bestaan. Met veel plezier kijken wij terug op deze inspirerende dag die we samen met onze opdrachtgevers en bouwpartners beleefden.

 

100 jaar Hendriks in het nieuws: TV-interview met derde en vierde generatie

Lambèr, Michael en Vincent Hendriks, de derde én vierde generatie van ons familiebedrijf, blikken terug op die geschiedenis in een nieuwsitem wat Dtv Nieuws maakte over 100 jaar Hendriks. Ze vertellen daarin over hoe het allemaal begon, waar we nu staan en waar we naartoe gaan.

Bekijk hier de video die Dtv Nieuws maakte 

Logo Hendriks 100 jaar

1992 - Bart, Wim en Hans Hendriks

1994 - Bart Hendriks treedt toe tot directie Hendriks Bouwbedrijven

1998 - Naamswijziging Hendriks Coppelmans na overname Coppelmans Bouwbedrijven in 1997

2020 - Hereniging met Hendriks Bouw en Ontwikkeling

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling