Berend, Ellen en Roy van Delft, Zuid Koninginnewal (Helmond)

Familie Van Delft vertelt over hun stadsvilla in het centrum van Helmond. In dit herstructureringsgebied dichtbij Kasteel Helmond ontwikkelden en bouwden we in de koopsector 4 stadsvilla’s (project Aan ’t hof) en 44 sociale huurappartementen voor Woonbedrijf.

‘Ons huis lijkt veel op een grachtenpand, maar dan modern’

Toen Berend van Delft (59) ruim twintig jaar geleden een nieuwe baan kreeg in Nijkerk, verhuisden hij en zijn vrouw Ellen (52) vanuit Eindhoven naar Zeewolde. “Ons plan was altijd om terug te keren naar Brabant als we de pensioengerechtigde leeftijd zouden bereiken. Tot we hoorden over de bouw van vier stadsvilla’s in Helmond. Toen hebben we dat plan naar voren gehaald.” In 2022 kregen Berend, Ellen en hun zoon Roy (24) de sleutel van hun woning in het hart van de stad. “Het bevalt ons prima hier!”

De mooiste ruimte in ons huis? Dat is onze woonkamer op de eerste verdieping’

“Veel mensen die de gevels van de stadsvilla’s voor het eerst zien, denken dat het om een appartementencomplex gaat. Dat begrijp ik wel; onze woning bestaat uit drie verdiepingen met veel ramen. Ons huis heeft veel weg van een grachtenpand, maar dan modern. Iedere dag bewegen we ons van verdieping naar verdieping. De ochtend en middag in de keuken, de avond in de woonkamer en daarna naar de slaapkamer. De mooiste ruimte in ons huis? Dat is onze woonkamer op de eerste verdieping. De bank, het behang, de raambekleding: alles past perfect bij elkaar. En door de grote ramen is het een heerlijk lichte ruimte. Ik weet nog dat we een waslijst aan opties kregen toen we deze woning kochten. Lastig, want pas als je er woont, weet je of keuzes goed uitpakken. Gelukkig kregen we hierbij goede begeleiding van Hendriks Coppelmans. Al met al was het een goede keuze om te verhuizen, het is heerlijk om terug te zijn in Brabant. Ook het huis en de omgeving bevallen ons erg goed. We wonen in een rustige straat, maar wandelen zo het centrum in.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling