Hester Vosmeer (Deurne)

Hester Vosmeer woont met haar zoon en dochter in een tot nul-op-de-meter gerenoveerd huurhuis in Deurne. Dit is een pilotproject, gerealiseerd in opdracht van Bergopwaarts.

"Van dit soort duurzame initiatieven wordt iedereen beter"

“Tien jaar geleden woonde ik al in een eco-wijk en ik ben blij dat deze kans nu op mijn pad kwam. Ik hoef eigenlijk geen aandacht te besteden aan het nul-op-de-meterconcept, want mijn huis regelt zo’n beetje alles zelf. Natuurlijk speel je ook als bewoner een grote rol in het energieverbruik. Zo heb ik gekozen voor een kleinere televisie en energiezuinige apparaten. En het energieverbruik voor de huishoudelijke en gebouwgebonden bundel kan ik elke dag aflezen van het monitoringsysteem. Heel fijn dat daaruit blijkt dat ons verbruik onder de limiet ligt en ons huis dus echt nul-op-de-meter is! Waar ik ook erg blij mee ben is dat er voldoende warm water beschikbaar is om met z’n drieën na elkaar te douchen.”

Weer een apparaat minder op het aanrecht

“Koken op inductie is een positieve verandering. Een heel prettige en snelle manier van koken. Ik heb dan ook mijn waterkoker weggedaan en een fluitketel gekocht. Weer een apparaat minder op het aanrecht. Het enige dat tot nu toe tegenvalt is de warmte op zolder, waar mijn dochter slaapt. Op warme zomerdagen werd het daar meer dan 30 graden. Misschien heeft dat iets met het HR+++-glas te maken en wreekt zich de goede isolatie van het huis. Dan is het wellicht een optie om standaard zonwering mee te leveren. Juist dit soort leermomenten zijn erg zinvol en een belangrijk doel van dit pilotproject. Zodat alle betrokken partijen leren van onze ervaringen als bewoners. Van dit soort duurzame initiatieven wordt iedereen beter.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling