Gaby van den Waardenburg, wethouder stedelijke ontwikkeling en wonen (gemeente Helmond)

Werkte samen met Hendriks Coppelmans voor: de bouw van 44 sociale huurappartementen en 4 stadsvilla’s in centrum Helmond.

 

"Ontwikkelaar die onze visie deelt en niet het onderste uit de kan wil”

“Een ontwikkelaar die actief een grondpositie in hartje centrum inbrengt: daar kun je als wethouder alleen maar heel blij mee zijn. ’t Hof van Helmond is een mooi complex geworden, dat bovendien goed is ingepast in de omgeving. Naast 44 sociale huurappartementen voor Woonbedrijf zijn er ook vier stadsvilla’s gebouwd. Dit middengedeelte tussen het centrum en het station – Kerkstraat Zuid en de Zuid Koninginnewal – heeft daardoor een flinke impuls gekregen.”

Constructief meedenken en samenwerken

“Ik weet dat het voor ontwikkelaars een uitdaging is om binnenstedelijk te bouwen, alleen al gezien de logistieke beperkingen. Gelukkig is door alle partijen heel constructief samengewerkt en meegedacht. Het is natuurlijk helemaal mooi dat er 90% sociale huur is gerealiseerd. Zulke ambities kun je alleen waarmaken met ontwikkelaars die je visie delen en niet het onderste uit de kan willen. Hendriks Coppelmans is daar een mooi voorbeeld van.”

Bekijk meer over project ’t Hof van Helmond

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling