Danny Hendrix en Mark Jöris, Het Rijtven (Deurne)

Danny Hendrikx en Mark Jöris zijn zorgcoördinatoren op Het Rijtven in Deurne. Voor zorgorganisatie ORO hebben we nieuwbouw gerealiseerd van vijf woon- en drie dagbestedingsgebouwen.

"Prettiger wonen én werken in huiselijke omgeving"

“Hier wonen mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten goed begeleiden en hun gedrag positief beïnvloeden, daar draait het om in ons werk. In de nieuwbouw lukt dit alles nog beter. We hebben hier veel meer faciliteiten en er is meer rust en privacy voor de bewoners. Daardoor kunnen we nog professioneler te werk gaan. En met het nieuwe alarmsysteem zien we direct waar we moeten bijspringen. Een veilig gevoel, voor ons en de cliënt.”

Huiselijke sfeer verhoogt kwaliteit van leven

“Het instellingsachtige karakter heeft plaatsgemaakt voor huiselijkheid. Overal in de woning zie je dit terug. En elke persoonlijke kamer is helemaal afgestemd op de cliënt. Dat is het voordeel wanneer je de leefomgeving vanaf nul kunt bedenken en opbouwen. De huiselijke sfeer verhoogt de kwaliteit van leven. Veel prettiger om in te wonen én te werken. Dat is erg belangrijk. Want hoewel de meeste cliënten regelmatig een weekendje naar hun ouders gaan, is dit echt hun thuis. Hier zijn ze op hun plek.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling