Bernard en Antonet Vennix (Oirschot)

Bernard en Antonet en hun buurvrouw Joyce wonen in een huurwoning van corporatie Mooiland. Wij voerden hier projectmatig onderhoud uit en realiseerde energiebesparende maatregelen.

"De gezelligheid in de buurtkeet missen we nog steeds"

“Vlak voordat de werkzaamheden startten, hoorden we dat Bernard nog maar zes weken te leven had. Dan staat je hoofd natuurlijk wel ergens anders naar dan een verbouwing. Dat had de uitvoerder goed in de gaten. We hebben samen met hemn in alle rust en privacy de situatie doorgesproken. Alles werd voor ons geregeld. Bijvoorbeeld dat een heel team speciaal voor ons op een zaterdag is teruggekomen om de zolder te isoleren. En we konden samen naar een zorgcentrum in de buurt voor de nodige rust. Gelukkig was dat niet nodig toen bleek dat er toch een chemobehandeling mogelijk was. Na een zware operatie kan Bernard nu herstellen in onze gerenoveerde woning.”

Gezelligheid in de buurtkeet

“Om de werkzaamheden te ontlopen, konden we terecht in de buurtkeet: een mooi ingerichte woonkamer waar je rustig een krantje kunt lezen of even kunt bijkletsen. Bernard kreeg er zijn eigen fauteuil. Voor ons was de buurtkeet echt een uitkomst. Zo hadden we wat afleiding. Vaak moest de uitbvoerder ons er bij sluitingstijd bijna letterlijk uitvegen. Dat zegt genoeg. Natuurlijk maak je op straat ook wel eens een praatje met elkaar. Maar dat is toch anders dan in zo’n speciale ruimte. Ja, die gezelligheid in de buurtkeet missen we eigenlijk nog steeds.”

Lees hier meer over het project

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling