Geweldig wonen in Cuijk

Wonen aan het water

38 woningen middenhuur

nieuwbouw
ontwikkeling
Activiteit
beleggers
segment

VOF Klein Linden (een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans en Hendriks Bouw & Ontwikkeling) heeft op wooneiland De Nielt in Cuijk 38 huurwoningen ontwikkeld en gebouwd in opdracht van een belegger. Veel woningzoekenden komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en kunnen geen koopwoning kopen. VOF Klein Linden zorgt met deze middeldure huurwoningen voor passend woningaanbod voor woonconsumenten die tussen wal en schip vallen.

De 38 woningen zijn gerealiseerd op wooneiland De Nielt in de uitbreidingswijk Heeswijkse Kampen in Cuijk. De eengezinswoningen zijn vormgegeven in Oud-Hollandse stijl, een ontwerp van architect Anoul Bouwman van Visser & Bouwman Architecten uit Den Bosch. De ligging is fraai: aan de haven.

De 38 eengezinswoningen zijn in een carré gebouwd aan de straten Potbeker, Silenus en De Nielt. Er is door de ontwikkelaars veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit en architectuur. Alle woningen zijn gebouwd in Oudhollandse stijl, met karakteristieke elementen zoals bovendakse gevels, ramen met roedeverdeling en accenten rondom voordeuren en kozijnen. Parkeren gebeurt uit het zicht op het middenterrein, bij de achteringang van de woningen. Op de meest markante plekken in het plan, aan de havenzijde en bij de wijkentree, komen extra brede geschakelde woningen met een dwarskap (een puntgevel). De overige woningen hebben een langskap en verspringende gevels. Zo ontstaat een gevarieerd wijkbeeld en een grote diversiteit aan hoek- en tussenwoningen. De variatie in huurprijzen maakt de wijk aantrekkelijk voor zowel lagere als hogere middeninkomens.

Projectinformatie

Locatie: De Nielt 2 Cuijk
Opdrachtgever: VOF Klein Linden, Oss
Partners: Visser en Bouwman Architectenbureau B.V., 's-Hertogenbosch
Periode van uitvoering: 2018 - 2019

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling