Geweldig wonen in Uden

Volop ontwerpvariatie meanderend tussen het groen

Landelijk wonen in Uden-Zuid

ontwikkeling
Activiteit
gemeenten
segment

In plangebied De Ruiter, een uitbreidingswijk aan de rand van Uden-Zuid, ontwikkelt en bouwt Hendriks Coppelmans namens de Combinatie Uden Zuid 26 koopwoningen in het midden en hoge segment: 22 tweekappers en 4 vrijstaande woningen. Dit deelproject draagt de naam ‘de Groene Ruiter’.

Bijna geen woning hetzelfde

De nieuwe wijk met in totaal 165 woningen, krijgt een groen karakter met een natuurlijke sfeer en veel variatie in woningtypen. Een wijk met duurzaamheid als uitgangspunt, gasloos en met voor ieder een passende woning. Wij hebben daar in de ontwikkeling en de woningontwerpen maximaal op ingespeeld. Niet alleen door een ruime variatie aan woningtypen en plattegronden, maar ook door veel verschillende gevelontwerpen. Door te variëren met gevelopeningen, voordeurposities, kaprichtingen en steenkleuren is bijna geen woning hetzelfde. Zo ontstond een zeer gevarieerd straatbeeld én variatie in VON-prijzen. Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van een bodemwarmtepomp.

Woningen en groen harmonisch verbonden

Door de speelse positionering van de kavels ontstaat een ‘los’ straatbeeld dat als het ware meandert tussen het natuurlijk groen, de wadi’s en informele paden. Om het groene karakter te versterken is gekozen voor groene hagen en tuinafscheidingen als kavelbegrenzing. Parkeren gebeurt op eigen terrein en op centrale parkeerlocaties in de wijk. Dat zorgt voor weinig ‘blik’ op straat.

Lees meer over deze gebiedsontwikkeling (102 woningen).

Projectinformatie

Locatie: Virrel 16, 5406 AV Uden, Nederland
Opdrachtgever: Hendriks Coppelmans Ontwikkeling (namens Combinatie Uden Zuid)
Partners: Architectenbureau Bouwman Swinkels, Rosmalen
Periode van uitvoering: 2023 - 2024

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling