Geweldig wonen in Buren

Levensloopbestendig wonen op herontwikkellocatie

10 sociale huurwoningen Allardhof

duurzaam
ontwikkeling
Activiteit
corporaties
segment
Budgetwoning®
innovaties

In opdracht van KleurrijkWonen ontwikkelden we fase 2 van Allardhof in Buren, bestaande uit 10 sociale huurwoningen. Ons moederbedrijf Hendriks Bouw en Ontwikkeling realiseerde dit project.

Het project Allardhof ligt aan de Appelgaard, Marijkelaan en Prins Willem Alexanderstraat in het noordelijk deel van Buren (gemeente Buren). In 2013 zijn op de locatie 41 HAT woningen en 10 seniorenwoningen gesloopt. KleurrijkWonen en de gemeente hebben de ontwikkeling van Allardhof in twee fasen verdeeld. De 25 appartementen van fase 1 zijn samen met het park en een deel van het parkeren in 2015 opgeleverd. Daarna is de bouw van de tweede fase gestart; 10 levensloopbestendige huurwoningen.

Allardhof fase 2 bestaat uit twee woonblokken. Elk woonblok bestaat uit 5 levensloopbestendige woningen. De woningen zijn gebaseerd op het concept (af)TOPwoning gelijkvloers, een variant uit onze betaalbare conceptenlijn ‘Budgetwoning‘. De woningen zijn voor een groot deel gelijkvloers en hebben een compleet woonprogramma op de begane grond. Dat wil zeggen dat de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond gesitueerd zijn. Op de eerste verdieping bevindt zich een tweede slaapkamer en de techniekruimte. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen zoals één-, twee- of meerpersoonshuishoudens.

De woningen zijn duurzaam ontwikkeld conform de huidige richtlijnen van BENG (bijna energie neutraal gebouw). Alle woningen zijn voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.

Projectinformatie

Locatie: Prins Willem Alexanderstraat 28, 4116 CM Buren, Nederland
Opdrachtgever: KleurrijkWonen, Tiel
Partners: B2 architecten, Molenhoek
Periode van uitvoering: 2021 - 2022

Gerelateerde projecten:

 

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling