Geweldig wonen in Cuijk

Wonen in het Groen in Heeswijkse Kampen

30 koopwoningen Mijn Watermerk

nieuwbouw
ontwikkeling
Activiteit
gemeenten
segment

Ontwikkeling van 30 vrijstaande en halfvrijstaande woningen in plandeel ‘Wonen in het groen’ in de uitbreidingswijk Heeswijkse Kampen. Naast de ligging aan de Kraaijenbergse Plassen sprak ook de bijzondere karakteristieke architectuur de toekomstige bewoners aan.  De woningen zijn samen met de bewoners ontworpen in de Amsterdamse-School-stijl, een stroming die zich vanaf de jaren 10 van de vorige eeuw heeft ontwikkeld, met name in Amsterdam. Kenmerkend voor de Amsterdamse School is het gebruik van veel baksteen en het veelvuldig toepassen van versieringen in de gevels.

De bewoners hadden in dit project veel inspraak en keuzevrijheid. Via de aanpak Wonen-naar-Wens® waren zij actief betrokken bij het ontwerpproces (onder andere via enquêtes, bijeenkomsten en ontwerppanel). Met de online ‘WoonWensplanner®‘ die voor dit project ontwikkeld was, konden toekomstige bewoners eenvoudig hun kavel, basiswoning en maatwerkopties kiezen. Digitaal kon zo de gewenste woning helemaal in 3D samengesteld worden. Onder persoonlijke begeleiding werd de woning daarna tot in detail op maat gemaakt. Dit project werd gefaseerd gebouwd en er werd gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd hout.

Projectinformatie

Locatie: Magnolia 12, Cuijk
Opdrachtgever: Klein Linden V.O.F. (samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling, Uden en Hendriks Bouw en Ontwikkeling, Oss)
Partners: B2 Architecten, Molenhoek
Periode van uitvoering: 2013 - 2016

"Door onze eigen inbreng voelt dit echt als thuis"

Marco en Femke van Summeren en dochter Lotte

Lees het verhaal
Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling