“Alle privacy en toch mensen om je heen: een fijn gevoel”

Trees & Diana (en 37.326 andere tevreden bewoners)…

Trees van Moorst en Diana Webbink. Huren ieder een woning in Samen’thuis in Gemert, een appartementencomplex voor alleenstaande ouderen met gemeenschappelijke voorzieningen, gerealiseerd in opdracht van Goed Wonen.

Trees: “Deze woonvorm zie je nergens anders in de regio. Terwijl het zo’n goed idee is. Niet voor niets komen andere corporaties hier op bezoek om ideeën op te doen en onze mening te horen. En die is heel positief. Ik heb zo veel privacy als ik wil, maar het idee dat je altijd mensen om je heen hebt is heel fijn. Zo voel ik me minder eenzaam. Ieder van ons heeft zijn beperkingen en we helpen elkaar waar we kunnen. Zo druppelt Diana de ogen van een medebewoner, een ander stofzuigt en sommigen hebben de sleutel van elkaars woning.”

Diana: “Voor iemand alleen is dit een prima appartement op een mooie locatie in het centrum. Eerst kwam ik eigenlijk maar weinig in het dorp. Nu heb ik alles bij de hand. De supermarkt is om de hoek, net als de huisartsenpraktijk. Dat is fijn, zeker na mijn knieoperatie. Er is hulp in de schoonmaak, maar we moeten zelf ook de handen uit de mouwen steken. En dan zijn er nog de geweldige vrijwilligers die ons helpen met de boodschappen en bij gezamenlijke activiteiten. Zo hebben we elke dinsdag onze koffiemiddag in de gemeenschappelijke huiskamer. Samen koken, schilderijen maken of een kaartje leggen: iedereen mag aansluiten. En wil je dat niet? Dan is dat natuurlijk ook goed.”

Bekijk ook de ervaringen van andere bewoners.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling