• Klanten aan het woord

  Martijn van Straaten, directeur-bestuurder PeelrandWonen, Boekel. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor nieuwbouw van onder andere NOM-woningen en mutatieonderhoud.

  “Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid delen we samen”

  “Boekel groeit de komende jaren flink. Voor ons als relatief kleine woningcorporatie schuilt daarin de grootste uitdaging. Meegroeien, op de juiste manier op prangende kwesties inspelen, en daarop onze financiële huishouding aanpassen. Kwesties waar we met Hendriks Coppelmans over sparren, zodat we de uitdagingen van de toekomst samen te lijf kunnen gaan. Want we mogen de traditionele en gescheiden rollen van opdrachtgever en aannemer gerust loslaten. Wij willen een partner die onze ervaringen deelt en van a tot z samen met ons optrekt. En die partner hebben we in Hendriks Coppelmans gevonden.”

  “Op het Binnenhofke in Boekel heeft Hendriks Coppelmans acht af(TOP)woningen voor ons gebouwd. Voor de aanbesteding van De Run waren drie partijen in de race. Hendriks Coppelmans had er veruit de meeste aandacht aan besteed. Persóónlijke aandacht. Ze hadden zich diep gebogen over de vraag wat het beste bij Boekel past. Daarom scoorden ze het hoogst. Ook in De Run komen nul-op-de-meterwoningen. Zowel appartementen als eengezinswoningen, die ook nog eens betaalbaar zijn. Want Hendriks Coppelmans ziet zich niet alleen als bouwer. Ze nemen net als wij ook maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

 • Klanten aan het woord

  Mart van der Poel, wethouder gemeente Heusden. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: nieuwbouw en ontwikkeling, nul-op-de-meterwoningen, projectoverstijgend partnerschap.

  “Juiste partner gevonden voor realiseren duurzaamheidsdroom”

  “Samen met onze woningcorporatie Woonveste spraken we jaren geleden binnen de gemeente Heusden een heldere ambitie uit: de meest duurzame wijk van Nederland bouwen. Voor die nieuwe wijk Geerpark zochten we bouwers met oog voor duurzaamheid. Gasloos bouwen stond toen nog in de kinderschoenen en het was best lastig om ontwikkelende partijen te vinden die deze uitdaging met ons wilden aangaan. Hendriks Coppelmans vormde een positieve uitzondering door net op die thema’s voorop te lopen in de sector. Precies wat wij nodig hadden om onze ambitie te realiseren. Want je kunt als gemeente en corporatie wel een gezamenlijke droom hebben; om er werk van te maken heb je wel de juiste partners nodig.”

  “Bij de ontwikkeling van Geerpark toonden alle partijen de wil om anders te werken dan gebruikelijk. Belangrijk, want pionierswerk vraagt om creativiteit en compromissen. In zo’n gezamenlijke zoektocht verloopt de samenwerking veel natuurlijker, terwijl iedereen tegelijkertijd zijn eigen rol houdt. En dat is erg fijn voor ons als gemeente. Want de ontwikkeling van Geerpark was zo nieuw en innovatief dat de opdracht voor ons haast niet in een bestek te vangen was. Een kwestie van proberen en aan de slag gaan, dus. Nu zijn nul-op-de-meterwoningen misschien gemeengoed, maar Geerpark is de wijk waar dit soort nieuwe concepten destijds echt van de grond kwamen. Mede dankzij de kennis en expertise van Hendriks Coppelmans.”

 • Klanten aan het woord

  Tanja Liebers-Van Rooy, directeur-bestuurder van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: planontwikkeling, bouw en groot onderhoud.

  “Samen leren en ervaren in nieuwe pilots”

  “Waar vroeger vooral vraag was naar eengezinswoningen, ligt de focus bij ons nu op een- en tweepersoonshuishoudens. Zo bouwde Hendriks Coppelmans voor ons drie eengezinswoningen om tot maar liefst zes woningen. Iets wat we nooit eerder hadden gedaan. En zo zijn er meer pilots die we samen realiseerden en waarin we hebben mogen leren en ervaren. Prettig als dat kan met een samenwerkingspartner die hiervoor openstaat en lef toont. Hendriks Coppelmans past bij ons, omdat het bedrijf in zichzelf investeert en zich ontwikkelt op het gebied van duurzaamheid. Ik hou van de korte communicatielijnen, het wederzijdse vertrouwen en het in gesprek blijven met elkaar. Hendriks Coppelmans benut talent, dat maakt projecten tot een succes.”

 • Klanten aan het woord

  Eric van den Einden, directeur-bestuurder van Woonveste, Drunen. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: planontwikkeling, nieuwbouw, mutatieonderhoud en binnenrenovatie.

  “Samen onderzoeken we nieuwe duurzaamheidsconcepten”

  “We staan voor forse uitdagingen als het gaat om het betaalbaar en duurzaam bouwen en renoveren van onze huurwoningen. Daarom zetten we steeds nadrukkelijker in op partnerships met ontwikkelende partijen zoals Hendriks Coppelmans. Samen onderzoeken we nieuwe oplossingen en concepten op het vlak van duurzaamheid. Vooral bij de realisatie van nul-op-de-meterhuurwoningen hebben we elkaar gevonden. Met de ontwikkeling van de gasloze wijk Geerpark als mooi voorbeeld. Daar hebben de mensen van Hendriks Coppelmans laten zien dat ze hun nek durven uit te steken. Ze denken echt met ons mee en komen met concrete oplossingen. Voor ons betekent dit dat we een van onze belangrijkste doelstellingen realiseren: duurzame, betaalbare en gasloze woningen voor onze huurders.”

 • Klanten aan het woord

  Pierre Hobbelen, directeur-bestuurder bij Thuisvester, Oosterhout. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: ontwikkeling en nieuwbouw van nul-op-de-meterwoningen.

  “De juiste match voor onze eerste nul-op-de-meterprojecten”

  “Bij Thuisvester delen we met Hendriks Coppelmans dezelfde ambitie: koploper zijn bij de uitvoering van de Brabantse Deal van Stroomversnelling. Als corporatie willen we dan ook heel graag alle nieuwbouwwoningen naar nul-op-de-meter brengen. Voor het realiseren van onze eerste twee nul-op-de-meterprojecten, in Raamsdonkveer en Oosteind, vonden we in Hendriks Coppelmans de juiste match. Samen nemen we de toekomstige huurders mee in het juiste gebruik van de technische installaties, zodat ze ook écht besparen op hun woonlasten. Waar onze kennis nog vooral ligt op het vlak van de energieprestatievergoeding, kijk ik voor technische klantvragen naar Hendriks Coppelmans. Want los van hun expertise op het gebied van nul-op-de-meter, weten zij als geen ander de praktische vragen van onze huurders goed en begrijpelijk te beantwoorden. Vragen die wij nu nog niet gewend zijn. Ik ervaar dit als een effectieve en prettige manier van samenwerken.”

 • Klanten aan het woord

  Jan Roelofs, voorzitter Raad van Bestuur van ORO. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: nieuwbouw en dagelijks onderhoud Het Rijtven, Wonen en Zorg.

  “Focus op onze bewoners en denken in oplossingen”

  Jan Roelofs, voorzitter Raad van Bestuur van ORO. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: nieuwbouw en dagelijks onderhoud Het Rijtven, Wonen en Zorg.

  “Voor de Noordzone van Het Rijtven in Deurne bouwde Hendriks Coppelmans vijf woon- en drie dagbestedingsgebouwen. Dat proces is heel prettig verlopen. Vanwege onze doelgroep zijn rust, veiligheid en integratie belangrijke thema’s voor ons. De mensen van Hendriks Coppelmans dachten duidelijk in oplossingen en mogelijkheden. Ook tijdens de werkzaamheden is alles op alles gezet om de bouw goed af te schermen en de rust voor de bewoners te bewaren. De betrokkenheid is groot, dat merk je gewoon. Dat werd laatst nog eens extra bevestigd toen Speellandschap het Rijtven een mooi bedrag ontving uit goededoelenfonds Cohesie. Wat een verrassing!”

  Foto: Hein van Bakel

 • Klanten aan het woord

  Hans Vedder, directeur-bestuurder bij Goed Wonen, Gemert. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: nieuwbouw en ontwikkeling, nul-op-de-meterwoningen, renovatie en onderhoud, Wonen en Zorg.

  “Naar nul-op-de-meter dankzij expertise Hendriks Coppelmans”

  “Innovatief en professioneel opereren, en toch het vertrouwde gevoel van een familiebedrijf: dat is Hendriks Coppelmans ten voeten uit. We spreken elkaars taal en zijn allebei verankerd in deze regio. Hierdoor weten we elkaar goed te vinden en komen we samen tot slimme oplossingen. Zo hebben de specialisten van Hendriks Coppelmans ons verleid om dertig nul-op-de-meterhuurwoningen te bouwen. Met hun kennis en expertise op dat vlak hebben zij ons over de streep getrokken. Dat is precies de meerwaarde waarnaar we op zoek zijn. Bovendien wordt elk project succesvol opgeleverd, zonder discussies over meerwerk. Dat maakt onze samenwerking erg prettig en bespaart ons heel veel energie.”

 • Klanten aan het woord

  Willem Ebben, initiator plan Droogsehof, schakelde Hendriks Coppelmans in voor ontwikkeling en bouw van 20 ecologische vrijesectorhuurwoningen in Malden

  “Positief effect op psyche en gemoedsrust van bewoners”

  “Ecologisch bouwen gaat niet alleen over de toegepaste materialen, het ontwerp van de woning en de systemen en installaties binnenin”, vertelt Willem Ebben. “Ook een duurzame samenwerking in de bouwketen hoort daarbij, net zoals een uitgekiende inpassing van de woningen in de omgeving. Op al deze vlakken streef ik, samen met een social investor, een hoog ambitieniveau na. Het doel? Een maatschappelijk zinvolle aanvulling ontwikkelen op het woningaanbod, en de wereld een stukje beter achterlaten dan we haar aantreffen.

  Met de keus voor meerdere woningtypen voor verschillende doelgroepen hebben we de kiem gelegd voor een sociale wijk. Een microsamenleving waar starters, ouderen en gezinnen makkelijk iets voor elkaar kunnen betekenen. En door een combinatie van kierdicht bouwen en een dynamische luchtstroom, creëren we woningen met een zeer hoge isolatiewaarde en een goed en gezond binnenklimaat. Ook de extra lichtinval, het grasdak en de natuurlijke terreininrichting hebben een positief effect op de psyche en gemoedsrust van bewoners. Het ontwerp van Consort Architects speelt in op al deze facetten, en Hendriks Coppelmans pakt duurzame ontwikkelingen mee op. Dat werkt erg prettig! Bij een volgend project wil ik graag dezelfde mensen om me heen.”

 • Klanten aan het woord

  Marcel Janssen, directeur Onderwijs van Koninklijke Visio (expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen) Grave. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: planontwikkeling, bouw, herstructurering, Wonen en Zorg.

  “Prettig samenwerken met een partij die in oplossingen denkt.”

  “Hendriks Coppelmans’ ervaring met de combinatie van wonen en zorg is erg waardevol gebleken. De kracht van het bedrijf is dat het niet op voorhand met een aanbod komt, maar eerst uitgebreid inventariseert wat de wensen en behoeften zijn. Van daaruit wordt dan de vertaalslag gemaakt. Met als gevolg: een haalbare én betaalbare oplossing. Dat is belangrijk, zeker in deze tijd. Het is prettig samenwerken met een partij die in oplossingen denkt.”

 • Klanten aan het woord

  René Scherpenisse, directeur-bestuurder bij woningcorporatie Tiwos (Tilburg), schakelde Hendriks Coppelmans in voor: nieuwbouw, planontwikkeling en groot onderhoud (ketensamenwerking).

  “Ons vertrouwen waard.”

  “Bij Tiwos zijn we druk bezig om onze woningvoorraad energiezuiniger te maken. Hiervoor werken we graag samen met Hendriks Coppelmans. Enerzijds vanwege hun innovatieve karakter en slimme concepten, anderzijds omdat we weten dat ze ons vertrouwen waard zijn. Dat laatste is al bewezen bij diverse grootonderhoudsprojecten, uitgevoerd in ketensamenwerking. Hendriks Coppelmans heeft hier samen met de andere ketenpartners uitstekende prestaties geleverd.”

 • Klanten aan het woord

  Rob Dekker, directeur-bestuurder bij Woonstichting JOOST (Boxtel), schakelde Hendriks Coppelmans in voor nieuwbouw, herstructurering, interne verbouwing, gevelonderhoud, Wonen en Zorg.

  “Communicatief sterk.”

  “Als je een project met Hendriks Coppelmans aangaat, weet je dat alles in harmonie gebeurt. Ook met de uitvoerders is het prettig samenwerken; ze gaan uit van het gezamenlijk belang en zoeken van daaruit naar de juiste oplossing. Je weet altijd waar je aan toe bent. Dat geeft een goed gevoel. Bovendien kun je makkelijker begrip opbrengen als er iets speelt. Communicatie is de sleutel tot succes, dat begrijpen ze bij Hendriks Coppelmans heel goed.”

 • Klanten aan het woord

  Peter Kleijnen, manager vastgoed van Woonmeij, Schijndel. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: projectontwikkeling, bouw, onderhoud, Wonen en Zorg.

  “Zaakjes goed voor elkaar.”

  “Ik ken Hendriks Coppelmans als een prettige organisatie die altijd bereid is om mee te denken. Of het nu gaat om de ontwikkeling van zorgvastgoed, de bouw van appartementen of onderhoud van onze woningen: je kunt altijd rekenen op een professionele aanpak. Ze hebben hun zaakjes goed voor elkaar, komen afspraken na en werken netjes. Vooral in een bewoonde situatie is dat goud waard. We krijgen vrijwel nooit klachten van bewoners; dat zegt genoeg.”

 • Klanten aan het woord

  Theo Mennen, voormalig directeur Maasziekenhuis Pantein, Boxmeer. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: bouw, renovatie, Wonen en Zorg.

  “Bewoners konden blijven wonen en tóch is er gerenoveerd!”

  “De renovatie van zorgcentrum Aldenhorst is uitstekend verlopen. Bewoners konden er blijven wonen, medewerkers bleven gewoon aan het werk en tóch is er gerenoveerd. Perfect gedaan!”

 • Klanten aan het woord

  Inge Fleischeuer, voormalig voorzitter Raad van Bestuur van Vivent, ’s-Hertogenbosch. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: projectontwikkeling, bouw, Wonen en Zorg.

  “Hendriks Coppelmans weet partijen bij elkaar te brengen”

  “Als bij een project veel partijen betrokken zijn, zoals bij het nieuwe woonzorgcentrum Berlerode in Berlicum, weet je gewoon dat je op lastige zaken stuit. Hendriks Coppelmans stelt zich open op en houdt de dialoog op gang. Dat helpt enorm om tot elkaar te komen. Ook het proactief meedenken over de exploitatie en duurzaamheidsaspecten kan ik enorm waarderen.”

 • Klanten aan het woord

  Eric Daandels, ex-wethouder ruimtelijke ordening, gemeente Grave. Heeft ervaring met Hendriks Coppelmans op gebied van: projectontwikkeling, herstructurering, Wonen naar Wens.

  “Onze bewoners zijn ronduit positief.”

  “Er is ruimte voor compromissen, ook als daarvoor een plan gewijzigd moet worden, zoals in fase 1 van een bouwproject in Velp. Onze bewoners zijn ronduit positief over die samenwerking.”

 • Klanten aan het woord

  Jan van Burgsteden, ex-wethouder ruimtelijke ordening, gemeente Veghel. Heeft ervaring met Hendriks Coppelmans op gebied van: projectontwikkeling, Wonen naar Wens, Versneld Bouwen, starterswoningen, zonnewoningen.

  “Ik merk dat de bewoners tevreden zijn over hun woning.”

  “Ik merk dat de bewoners tevreden zijn over hun woning. Dat is voor ons als gemeente het voornaamst. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt. Dat geeft hun maatschappelijke betrokkenheid weer.”

 • Klanten aan het woord

  Jan van Vucht, directeur Area, Uden-Veghel. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: bouw, groot onderhoud, serviceteam.

  “Creatief familiebedrijf dat met zijn tijd meegaat.”

  “Hendriks Coppelmans heeft voor ons meer dan 3500 woningen gebouwd en gerenoveerd. Dat is indrukwekkend en bijzonder. Het zegt iets over onze goede onderlinge relatie. Dat is belangrijk want de woningmarkt vraagt meer en meer om samenwerking. We moeten in zo’n relatie zakelijk met elkaar omgaan. En we moeten het vertrouwen hebben om elkaar een blik te gunnen in de eigen keuken, van elkaar leren. Dat is een lastige balans. Daar is een coöperatieve houding en ook creativiteit voor nodig. Ik heb de indruk dat die capaciteiten bij Hendriks Coppelmans ruimschoots aanwezig zijn en goed benut worden. Het is echt een familiebedrijf dat met zijn tijd meegaat. Ook in deze moeilijke markt blijft Hendriks Coppelmans aan de weg timmeren.”

 • Klanten aan het woord

  Peter van den Heuvel, directeur Woonlinie, Woudrichem/Zaltbommel. Schakelde Hendriks Coppelmans in voor: planontwikkeling, bouw, optopping.

  “Een prima partner voor vitale wijken en buurten.”

  “Wat wij willen, is vitale wijken en buurten creëren. Hendriks Coppelmans is daarin een prima partner. Ze nemen hun verantwoordelijkheden en gaan een uitdaging niet uit de weg.”