• Bewoners aan het woord

  Jet van de Riet (34) en haar dochter Britt (15), Sint-Oedenrode. Planmatig onderhoud aan een groot aantal woningen, gerealiseerd in opdracht van corporatie Woonmeij. Serviceteam Schijndel vernieuwt daar de keuken, badkamer en het toilet. Samen met de bewoners stemmen we de planning af.

  “Keihard werken én veel gelachen met elkaar. Fijn dat dat zo kan!”

  “Toen we hier dertien jaar geleden kwamen wonen hoefde ik niet veel aan het huis te veranderen. Dat was ideaal, maar een andere badkamer en nieuwe keuken waren nu wel hard nodig. Eerlijk is eerlijk, ik zag er best tegenop om vreemden over de vloer te hebben. Drie jaar geleden is er bij me ingebroken en dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Daarnaast ben ik nogal een controlfreak én heb je te maken met overlast. Je huis staat toch een paar weken op z’n kop. Maar toen ik de mannen van Hendriks Coppelmans eenmaal leerde kennen, wist ik direct dat ik een topteam in huis had.”

  “Tijdens de renovatie heb ik ook de handjes uit de mouwen gestoken; de slopers helpen met afval afvoeren, samen met de tegelzetter tegels plaatsen en een stukje stuken. Echt een vak apart, en ik liet ze dan ook snel lekker hun gang gaan. Wel zette ik elke dag koffie voor de jongens en bakte af en toe een eitje. Ook heb ik zelf een pan babi pangang in elkaar geflanst. Dat begon eigenlijk als een geintje, maar ze hebben er met z’n allen lekker van gesmuld. En dik verdiend, want het team heeft keihard gewerkt om er voor mij en Britt wat moois van te maken. Tegelijkertijd hebben we ook veel gelachen en lol gehad met elkaar. Fijn dat dat zo kan!”

 • Bewoners aan het woord

  Melissa de Laat (24) en Casper Timmermans (23), Rosmalen. Appartementencomplex gerealiseerd in opdracht van Woonveste voor Stichting Chapeau Woonkring Rosmalen. Hier wonen 26 jongvolwassenen met een vorm van autisme zelfstandig en met professionele woonbegeleiding.

  “Relaxed dat ik even kan praten als ik een zware dag heb”

  Casper: “Het appartement is ontzettend goed geïsoleerd. Daar is bij de bouw goed over nagedacht. Er ligt hier een treinstation recht voor de deur, maar je hoort de treinen helemaal niet. Mensen die hier op bezoek komen, zijn daar echt verbaasd over. Zelf kan ik lekker gitaar spelen en muziek draaien zonder dat mijn buren hier last van hebben. En kan ik me ontspannen na een dagje werken in de groenvoorziening.”
  Melissa: “Hier hebben maar weinig bewoners een rijbewijs. Dan is het ideaal dat je vanuit huis direct in de trein kan stappen om naar de stad te gaan. Ook het winkelcentrum is in de buurt. Daar loop ik graag naartoe. De laatste tijd ben ik sowieso veel buiten. Ik ga nu wat vaker naar mijn oma die vijfhonderd meter verderop woont.”
  Melissa: “We hebben hier verschillende gezamenlijke ruimtes waar we elkaar regelmatig opzoeken. Bijvoorbeeld om gezellig koffie te drinken of samen te eten. Elke keer hebben we een ander weekmenu. Via een strippenkaart kun je je inschrijven voor de maaltijd. Je bepaalt helemaal zelf of je mee-eet.
  Casper: “Het is vooral fijn dat je onder de mensen kunt zijn als je dat wilt. En dat er goede begeleiding is. Ik vind het wel relaxed dat ik even kan praten als ik een zware dag heb. Zo heb ik hier alle privacy en is er toch altijd iemand in de buurt om je te helpen als dat nodig is.”

 • Bewoners aan het woord

  Antoon Vorstenbosch, Boxtel. Projectmatig onderhoud en energiebesparende maatregelen huurappartement, gerealiseerd in opdracht van woonstichting JOOST.

  “Tijdens een grote renovatie zoek je elkaar als buren sneller op”

  “Het was interessant om te zien hoe die timmermannen en tegelzetters te werk gingen. Dat had ik nog nooit van dichtbij gezien. Ik vond het contact met die jongens van het bouwbedrijf heel prettig. Als er een probleem was, werd dat snel opgelost en je kon ook leuk met ze ‘buurten’. Er was een modelwoning waar je tijdens de verbouwing naar het toilet kon en mocht douchen. In de keuken werd ook gekookt. We moesten alleen wel even goed met elkaar overleggen wie wanneer ging douchen. Met een intekenlijst was dat zo geregeld.”

  “Door zo’n renovatie zoek je elkaar als buren sneller op. Hoewel mijn buurvrouw en ik allebei nogal op onszelf zijn, hebben we tijdens de renovatie best weleens samen koffie gedronken. Ik geniet nu echt van mijn ‘nieuwe’ huis. Doordeweeks dan, want in de weekenden ben ik bij mijn vriendin in Rosmalen. Anderhalf jaar geleden vond zij mij, nadat we elkaar veertig jaar uit het oog waren verloren. Maar ik ben dan toch ook wel weer blij om thuis in Boxtel te zijn, zeker nu alles weer zo mooi is. Ik wil hier echt niet meer weg.”

 • Bewoners aan het woord

  Bernard en Antonet Vennix, Oirschot. Projectmatig onderhoud en energiebesparende maatregelen huurwoning, gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Mooiland.

  “De gezelligheid in de buurtkeet missen we nog steeds”

  “Vlak voordat de werkzaamheden startten, hoorden we dat Bernard nog maar zes weken te leven had. Dan staat je hoofd natuurlijk wel ergens anders naar dan een verbouwing. Dat had uitvoerder John Sprangers goed in de gaten. We hebben samen met John in alle rust en privacy de situatie doorgesproken. Alles werd voor ons geregeld. Bijvoorbeeld dat een heel team speciaal voor ons op een zaterdag is teruggekomen om de zolder te isoleren. En we konden samen naar een zorgcentrum in de buurt voor de nodige rust. Gelukkig was dat niet nodig toen bleek dat er toch een chemobehandeling mogelijk was. Na een zware operatie kan Bernard nu herstellen in onze gerenoveerde woning.”

  “Om de werkzaamheden te ontlopen, konden we terecht in de buurtkeet: een mooi ingerichte woonkamer waar je rustig een krantje kunt lezen of even kunt bijkletsen. Bernard kreeg er zijn eigen fauteuil. Voor ons was de buurtkeet echt een uitkomst. Zo hadden we wat afleiding. Vaak moest John ons er bij sluitingstijd bijna letterlijk uitvegen. Dat zegt genoeg. Natuurlijk maak je op straat ook wel eens een praatje met elkaar. Maar dat is toch anders dan in zo’n speciale ruimte. Ja, die gezelligheid in de buurtkeet missen we eigenlijk nog steeds.”

 • Bewoners aan het woord

  Ninette Willemsen woont met zoon Koen in een huurwoning van Area in De Gaarden in Uden. Rond het historische Retraitehuis is een gemengde wijk verrezen waar een hechte woongemeenschap centraal staat.

  “We hebben als het ware gesolliciteerd naar deze woning”

  “De geschiedenis van deze locatie, al meer dan een eeuw het domein van de Missiezusters, is ronduit uniek. Als echte Udense werd ik dan ook meteen getriggerd door dit project. Ik vind het heerlijk om midden in de natuur te wonen. En ook het achterliggende idee van een duurzame woongemeenschap sprak mij aan. Wonen in een buurt met gelijkgestemden die natuurbehoud belangrijk vinden, met elkaar zaken oppakken en voor elkaar zorgen. Die verbinding is echt nodig in de maatschappij waarin we leven. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

  “Bijzonder aan dit project is dat we in het selectieproces moesten aangeven waarom we juist hier willen wonen. Een soort sollicitatiebrief dus. Voor mij stonden de natuur, rust en hechte woongemeenschap voorop. Bovendien wandel ik graag door het sportpark hier tegenover. En voor mij als zelfstandig ondernemer is de ruime zolder een uitkomst. Daar heb ik nu een volwaardig kantoor, zodat ik ook vanuit huis heerlijk kan werken. En ook de tuin op het zuiden maakt dat hier al mijn woonwensen samenkomen. De vloerverwarming en de zonnepanelen op het dak zijn extra pluspunten en een flinke stap vooruit qua wooncomfort. Maar het allerbelangrijkste is dat Koen en ik ons hier echt thuis voelen.”

 • Bewoners aan het woord

  Hester Vosmeer woont met haar zoon en dochter in een tot nul-op-de-meter gerenoveerd huurhuis in Deurne. Dit is een pilotproject, gerealiseerd in opdracht van Bergopwaarts.

  “Van dit soort duurzame initiatieven wordt iedereen beter”

  “Tien jaar geleden woonde ik al in een eco-wijk en ik ben blij dat deze kans nu op mijn pad kwam. Ik hoef eigenlijk geen aandacht te besteden aan het nul-op-de-meterconcept, want mijn huis regelt zo’n beetje alles zelf. Natuurlijk speel je ook als bewoner een grote rol in het energieverbruik. Zo heb ik gekozen voor een kleinere televisie en energiezuinige apparaten. En het energieverbruik voor de huishoudelijke en gebouwgebonden bundel kan ik elke dag aflezen van het monitoringsysteem. Heel fijn dat daaruit blijkt dat ons verbruik onder de limiet ligt en ons huis dus echt nul-op-de-meter is! Waar ik ook erg blij mee ben is dat er voldoende warm water beschikbaar is om met z’n drieën na elkaar te douchen.”

  “Koken op inductie is een positieve verandering. Een heel prettige en snelle manier van koken. Ik heb dan ook mijn waterkoker weggedaan en een fluitketel gekocht. Weer een apparaat minder op het aanrecht. Het enige dat tot nu toe tegenvalt is de warmte op zolder, waar mijn dochter slaapt. Op warme zomerdagen werd het daar meer dan 30 graden. Misschien heeft dat iets met het HR+++-glas te maken en wreekt zich de goede isolatie van het huis. Dan is het wellicht een optie om standaard zonwering mee te leveren. Juist dit soort leermomenten zijn erg zinvol en een belangrijk doel van dit pilotproject. Zodat alle betrokken partijen leren van onze ervaringen als bewoners. Van dit soort duurzame initiatieven wordt iedereen beter.”

 • Bewoners aan het woord

  Trees van Moorst en Diana Webbink, Samen’thuis, Gemert. Appartementencomplex voor alleenstaande ouderen met gemeenschappelijke voorzieningen, gerealiseerd in opdracht van Goed Wonen.

  “Alle privacy en toch mensen om je heen: een fijn gevoel”

  Trees: “Deze woonvorm voor alleenstaande ouderen zie je nergens anders in de regio. Terwijl het zo’n goed idee is. Niet voor niets komen andere corporaties hier op bezoek om ideeën op te doen en onze mening te horen. En die is heel positief. Ik heb zo veel privacy als ik wil, maar het idee dat je altijd mensen om je heen hebt is heel fijn. Zo voel ik me minder eenzaam. Ieder van ons heeft zijn beperkingen en we helpen elkaar waar we kunnen. Zo druppelt Diana de ogen van een medebewoner, een ander stofzuigt en sommigen hebben de sleutel van elkaars woning.”

  Diana: “Voor iemand alleen is dit een prima appartement op een mooie locatie in het centrum. Eerst kwam ik eigenlijk maar weinig in het dorp. Nu heb ik alles bij de hand. De supermarkt is om de hoek, net als de huisartsenpraktijk. Dat is fijn, zeker na mijn knieoperatie. Er is hulp in de schoonmaak, maar we moeten zelf ook de handen uit de mouwen steken. En dan zijn er nog de geweldige vrijwilligers die ons helpen met de boodschappen en bij gezamenlijke activiteiten. Zo hebben we elke dinsdag onze koffiemiddag in de gemeenschappelijke huiskamer. Samen koken, schilderijen maken of een kaartje leggen: iedereen mag aansluiten. En wil je dat niet? Dan is dat natuurlijk ook goed.”

 • Bewoners aan het woord

  Giel Janssen, Veenpluis, Boekel. Twaalf betaalbare vrijstaande koopwoningen voor starters en doorstromers, in nieuwbouwproject Boekelse Brink.

  “Casco oplevering ideaal om mijn stempel op het huis te drukken”

  “Het valt nog niet mee om als alleenstaande een betaalbare koopwoning te vinden. Daarom sprak dit project mij zo aan. Ruim wonen voor een betaalbare prijs. Waar vind je dat nog? Ik wilde de woning graag casco opgeleverd krijgen. Maar dan ook écht kaal, dus zonder binnenmuren, centrale verwarming of trap. Enerzijds om de afwerking helemaal zelf in de hand te hebben, anderzijds om kosten te besparen. Die mogelijkheid kreeg ik van Hendriks Coppelmans. Dat vind ik erg bijzonder, want veel bouwbedrijven zijn niet zo meedenkend wanneer je afwijkt van de standaard.”

  “Zelf ben ik best handig, en ik kon gelukkig altijd een beroep doen op vrienden en familie. Toen ik in juni 2015 de sleutel kreeg, zijn we gelijk aan de slag gegaan. Eerst met het bouwen van de garage en vervolgens met alle werkzaamheden binnen. Een extra wasruimte bij de garage, een inloopdouche en een dubbele wasbak in de badkamer, en een plafond op de bovenverdieping. Daarnaast wilde ik per se een kookeiland in mijn keuken. Nu geniet ik van de ruimte in en om het huis, de rustige straat en het groen in de wijk. En van de eigen invulling die ik aan mijn huis heb gegeven. Ik ben blij dat ik het zo heb aangepakt.”

 • Bewoners aan het woord

  Charlotte Scholing en zoon Sil, Vlijmen. Nieuwbouw sociale huurwoning in de wijk Geerpark (nul-op-de-meterwoning met PEPhuis-label), gerealiseerd in opdracht van Woonveste.

  “Al vanaf dag één lever ik energie terug”

  “Ik heb voor de duurzame wijk Geerpark gekozen omdat het zo’n mooie, jonge buurt is. En vanwege de ideale ligging; midden in het groen én dicht bij alle voorzieningen en de voetbalvereniging. Zo kan ik Sil met een gerust hart alleen op pad laten gaan. Dat dit een PEPhuis is met een A++++-label, beschouw ik als een mooie bonus. Als het gaat om wooncomfort zijn we er enorm op vooruitgegaan. Ook qua woonlasten is dit een goede stap. Ik betaal maandelijks wel wat meer aan Woonveste dan bij mijn vorige huurwoning, maar dat bespaar ik weer op de energiekosten. Sterker nog, al vanaf dag één lever ik energie terug aan mijn energieleverancier. Zonnepanelen en slimme installaties wekken energie op, en het warmtepompsysteem koelt en verwarmt het huis automatisch. Ideaal, want daardoor was het afgelopen zomer heerlijk koel in huis! De grote boiler op zolder levert voldoende warm water om te douchen en de was te doen. Allemaal zonder aardgas. Daar ben ik blij mee, want gas is vaak een grote kostenpost.”

 • Bewoners aan het woord

  Anne Zaal, Matenstraat, Wageningen. Groot onderhoud en renovatie huurwoning, gerealiseerd in opdracht van de Woningstichting.

  “Fijn dat de vochtproblemen in huis zijn opgelost”

  “Lekker rustig en toch heel dicht bij het centrum; ik woon hier echt heerlijk. Zeker nu de vochtproblemen in huis zijn opgelost. Ze hebben de muren geïmpregneerd, de kozijnen vervangen, overal dubbel glas aangebracht en mechanische ventilatie aangelegd. Ik heb een hygrometer om de luchtvochtigheid in huis te meten en die stond voorheen altijd rond de 60 à 70%. Nu geeft hij 42% aan. Wat een verschil hè?”

  “Het meest ingrijpend was de vervanging van de riolering. Gelukkig kreeg ik in de heftigste weken vervangende woonruimte van de Woningstichting. Verder was er in de buurt een inloopwoning waar je kon douchen en tv-kijken. Al met al was het best een pittige periode, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Vooral met mijn nieuwe keuken. Ook de zonnepanelen op het dak zijn mooi meegenomen; ik zag op de jaarrekening dat ik al geld terugkrijg. De renovatie zelf is prima uitgevoerd. Net voor de oplevering werden zelfs de ramen en tegels in de keuken, badkamer en wc professioneel gereinigd. Een meevaller!”

 • Bewoners aan het woord

  Danny Hendrikx en Mark Jöris, zorgcoördinatoren op Het Rijtven in Deurne. Nieuwbouw vijf woon- en drie dagbestedingsgebouwen in opdracht van zorginstelling ORO.

  “Prettiger wonen én werken in huiselijke omgeving”

  “Hier wonen mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten goed begeleiden en hun gedrag positief beïnvloeden, daar draait het om in ons werk. In de nieuwbouw lukt dit alles nog beter. We hebben hier veel meer faciliteiten en er is meer rust en privacy voor de bewoners. Daardoor kunnen we nog professioneler te werk gaan. En met het nieuwe alarmsysteem zien we direct waar we moeten bijspringen. Een veilig gevoel, voor ons en de cliënt.”

  “Het instellingsachtige karakter heeft plaatsgemaakt voor huiselijkheid. Overal in de woning zie je dit terug. En elke persoonlijke kamer is helemaal afgestemd op de cliënt. Dat is het voordeel wanneer je de leefomgeving vanaf nul kunt bedenken en opbouwen. De huiselijke sfeer verhoogt de kwaliteit van leven. Veel prettiger om in te wonen én te werken. Dat is erg belangrijk. Want hoewel de meeste cliënten regelmatig een weekendje naar hun ouders gaan, is dit echt hun thuis. Hier zijn ze op hun plek.”

 • Bewoners aan het woord

  Hans en May van Est, Gennep. Groot onderhoud en renovatie huurwoning, gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Mooiland.

  “Veel gezelligheid én ons huis is weer als nieuw.”

  “In korte tijd zijn er hier bergen werk verzet. Je zit dan wel een poosje in een soort bouwput, maar je krijgt er iets fantastisch voor terug. En onze privacy ruilden we in voor een hoop gezelligheid. Van zo’n renovatie kun je dus ook genieten. Onze keuken was elke ochtend het vaste koffieadres voor de bouwploeg. Toen we een week op vakantie gingen, hebben we de uitvoerder zelfs onze sleutel gegeven. Het vertrouwen was er al direct.” “Onze woning is in alle opzichten verbeterd. Prachtig om te zien hoe in één dag de voorgevel compleet is vervangen, inclusief kozijnen met HR++-glas, ventilatie en betere muurisolatie. Niet alleen is de tocht verdwenen; ook blijft het bij warm weer koeler met een constante temperatuur. En dat voelt veel prettiger aan. We wonen hier al jaren met veel plezier en we denken er nog steeds niet aan om te vertrekken. Ons huis is weer als nieuw.”

 • Bewoners aan het woord

  Marco en Femke van Summeren en dochter Lotte, Cuijk. Halfvrijstaande woning in Wonen-naar-Wens®project Mijn WaterMerk.

  “Door onze eigen inbreng voelt dit echt als thuis.”

  “Dit nieuwbouwproject gaf ons de kans wooncarrière te maken binnen onze eigen wijk. Een leuke buurt, prachtig gelegen aan het water. Deze woning biedt meer woon- en leefruimte dan ons vorige huis. Precies waar we naar zochten. We waren dan ook direct enthousiast. Zeker toen we hoorden dat we al in de ontwerpfase onze persoonlijke wensen mochten doorgeven. Het verraste ons hoeveel er te kiezen viel!”

  “Je bent extra betrokken bij de bouw als je zelf meedenkt over je nieuwe woning en de indeling ervan. Voor ons een ideale werkwijze: wij geven aan wat we willen, en Hendriks Coppelmans voert het uit. Helemaal naar wens. Juist daarom voelen wij ons hier al vanaf de eerste dag helemaal thuis. Ook onze dochter Lotte vond hier meteen haar plekje. En straks kan ze lekker spelen op het pleintje voor ons huis. Hier kunnen we nog jaren genieten!”

 • Bewoners aan het woord

  Joop en Carry Sanders, Cuijk. Groot onderhoud aan hun woning in wijk De Valuwe, in opdracht van Mooiland.

  “Een onmisbare schakel in het renovatietraject.”

  “Na een ingrijpende binnenrenovatie ziet onze woning er nu weer picobello uit. Helemaal in lijn met de eisen van deze tijd. In de jaren zestig werd er immers anders gebouwd dan tegenwoordig. We zijn vooral blij met de nieuwe keuken en het toilet op de bovenverdieping. Zeker voor mensen op leeftijd, zoals wij, is dat een uitkomst!”
  “Door de winterse omstandigheden duurde de renovatie helaas langer dan gepland. Gelukkig pakten de mensen van Hendriks Coppelmans onze vragen en opmerkingen direct op. Daarmee vormden ze een onmisbare schakel in het traject. Zo merkten we dat de communicatie tussen de uitvoerende partijen gaandeweg verbeterde. Juist dat is erg belangrijk wanneer er zoveel bedrijven bij betrokken zijn. En liepen we tegen een probleem aan? Dan vonden we bij projectleider Mart Peters altijd een luisterend oor.”

 • Bewoners aan het woord

  Jan en Ria Dekkers, Velp. Grondgebonden levensloopbestendige woning in ‘wonen-naar-wensproject’

  “Precies zoals we het wilden.”

  “We konden onze woning precies krijgen zoals wij het wilden. Zo was de badkamer op de tekening midden in het huis en de bergruimte boven. Dat hebben we laten aanpassen: de berging is nu beneden en de slaapkamer is met twee meter verlengd, zodat er ruimte ontstond voor een ruime badkamer. En de woonkamer… mensen die op bezoek komen kunnen bijna niet geloven dat die zó groot is.

  Hendriks Coppelmans en BewonersVereniging Velp werkten in het hele traject samen: ze betrokken ons als bewoners echt in het proces. Dat heeft goed gewerkt: wij wonen hier met heel veel plezier. Af en toe kijk ik bewust om me heen en realiseer ik me dat dit ons huisje is. Heerlijk!”

 • Bewoners aan het woord

  Bram Klijn, Boxtel. Koopgarantwoning in appartementencomplex met huur- en koopwoningen

  “Ik heb zelf een keuken ingebouwd, de vloer gelegd en de badkamer en het toilet gekozen.”

  “Voor mij was het tijd om op mezelf te gaan wonen. Dit project was precies wat ik zocht: mooie starterswoningen met lage maandlasten in een renovatieproject. Wel had ik een bepaald afwerkingsniveau in gedachten. Van Hendriks Coppelmans kreeg ik alle vrijheid om dat vorm te geven: al mijn wensen konden via meerwerk verwezenlijkt worden.

  Ik heb zelf een keuken ingebouwd, de vloer gelegd en de badkamer en het toilet gekozen. Hendriks Coppelmans zorgde voor al het leidingwerk, zelfs over een gasleiding naar de keuken deden ze niet moeilijk. Natuurlijk zijn er bij de oplevering dan altijd nog een paar puntjes, maar die zijn meteen goed opgelost. Ik kon vanaf het begin volop genieten van mijn woning.”

 • Bewoners aan het woord

  Rudy van Berkel en Wendy Burman, Zeeland. Starterswoning in uitbreidingswijk Repelakker, hoekhuis

  “De kopersbegeleider legde alles goed uit. Prettig, want klussen is niet echt ons ding.”

  “We wilden graag een huis kopen in plaats van huren. Voor hetzelfde geld heb je immers een nieuw huis en je kunt ook nog eens zelf je persoonlijke wensen aangeven. Zo lieten wij een bijkeuken aanbouwen, kwamen er hangende toiletten, een vaste trap naar de zolder en kreeg de woning vloerverwarming. Zaken die lastig te realiseren zijn als je er eenmaal woont. Tijdens dit keuzeproces legde onze kopersbegeleider alles heel goed uit. Dat was prettig, want klussen is niet echt ons ding. Daardoor hebben we nu een ruim opgezette woning waar we nooit meer weg hoeven. De zolder biedt zelfs plek voor een vierde slaapkamer! Ook de buurt bevalt ons uitstekend. Nu is het nog een open vlakte, maar de aankleding van de wijk volgt snel. En wij groeien erin mee!”

 • Bewoners aan het woord

  Gerwin en Barbara, Kaya en Rebel, Veghel. Hoekwoning met vier bouwlagen in nieuwbouwplan Dotterbloem in de Veghelse wijk ’t Ven.

  “Nóg meer ruimte dankzij veel eigen inbreng bij de bouw.”

  “Wij woonden al in deze wijk en wilden er graag blijven. Kaya heeft hier haar vriendinnetjes, de school is dichtbij en het is een mooi stukje Veghel. Woonproject Dotterbloem bood ons die kans. In onze hoekwoning hebben we vier bouwlagen om extra ruimte te creëren. Nu heeft iedereen een eigen plekje, en dat is wel zo prettig. Zeker voor de kinderen! Over de paar kleine onvolkomenheden na de oplevering werd niet moeilijk gedaan. Sterker nog: de medewerkers van Hendriks Coppelmans pikten dit heel snel en vakkundig op. Daarna was het snel geregeld. Ons gezin geniet volop van het eindresultaat. Dat je bij de bouw veel eigen inbreng hebt, speelt daarin een belangrijke rol. De laatste jaren zijn we vaak verhuisd, maar hier gaan we voorlopig niet meer weg.”

 • Bewoners aan het woord

  Erik Engelen en Annemieke van der Zee, Boerdonk. Woning in boerderijachtig woongebouw in het hart van Boerdonk

  “Deze woning is méér geworden dan ik vooraf had verwacht.”

  “Wat ik zocht? Een prijstechnisch goede woning met voldoende ruimte op een fijne locatie in Boerdonk. Ik ben er geboren en wilde er graag terugkeren. Toen ik van dit project hoorde, heb ik meteen toegeslagen, ik had er direct een supergoed gevoel. Aan de woning kon ik aanpassen wat ik maar wilde, zelfs tot en met het aantal stopcontacten.

  Het contact met Hendriks Coppelmans was prima: zelfs toen ik een half jaar op uitzending was in Afghanistan, hielden ze me op de hoogte. Ook over het terugkeergesprek, toen ik er al woonde, ben ik zeer te spreken. Ze kwamen speciaal terug om te vragen of er nog zaken op te lossen waren. Ik kan wel zeggen dat deze woning méér is geworden dan ik vooraf had verwacht.”