• Bewoners aan het woord

  Giel Janssen, Veenpluis, Boekel. Twaalf betaalbare vrijstaande koopwoningen voor starters en doorstromers, in nieuwbouwproject Boekelse Brink.

  “Casco oplevering ideaal om mijn stempel op het huis te drukken”

  “Het valt nog niet mee om als alleenstaande een betaalbare koopwoning te vinden. Daarom sprak dit project mij zo aan. Ruim wonen voor een betaalbare prijs. Waar vind je dat nog? Ik wilde de woning graag casco opgeleverd krijgen. Maar dan ook écht kaal, dus zonder binnenmuren, centrale verwarming of trap. Enerzijds om de afwerking helemaal zelf in de hand te hebben, anderzijds om kosten te besparen. Die mogelijkheid kreeg ik van Hendriks Coppelmans. Dat vind ik erg bijzonder, want veel bouwbedrijven zijn niet zo meedenkend wanneer je afwijkt van de standaard.”

  “Zelf ben ik best handig, en ik kon gelukkig altijd een beroep doen op vrienden en familie. Toen ik in juni 2015 de sleutel kreeg, zijn we gelijk aan de slag gegaan. Eerst met het bouwen van de garage en vervolgens met alle werkzaamheden binnen. Een extra wasruimte bij de garage, een inloopdouche en een dubbele wasbak in de badkamer, en een plafond op de bovenverdieping. Daarnaast wilde ik per se een kookeiland in mijn keuken. Nu geniet ik van de ruimte in en om het huis, de rustige straat en het groen in de wijk. En van de eigen invulling die ik aan mijn huis heb gegeven. Ik ben blij dat ik het zo heb aangepakt.”

 • Bewoners aan het woord

  Charlotte Scholing en zoon Sil, Vlijmen. Nieuwbouw sociale huurwoning in de wijk Geerpark (nul-op-de-meterwoning met PEPhuis-label), gerealiseerd in opdracht van Woonveste.

  “Al vanaf dag één lever ik energie terug”

  “Ik heb voor de duurzame wijk Geerpark gekozen omdat het zo’n mooie, jonge buurt is. En vanwege de ideale ligging; midden in het groen én dicht bij alle voorzieningen en de voetbalvereniging. Zo kan ik Sil met een gerust hart alleen op pad laten gaan. Dat dit een PEPhuis is met een A++++-label, beschouw ik als een mooie bonus. Als het gaat om wooncomfort zijn we er enorm op vooruitgegaan. Ook qua woonlasten is dit een goede stap. Ik betaal maandelijks wel wat meer aan Woonveste dan bij mijn vorige huurwoning, maar dat bespaar ik weer op de energiekosten. Sterker nog, al vanaf dag één lever ik energie terug aan mijn energieleverancier. Zonnepanelen en slimme installaties wekken energie op, en het warmtepompsysteem koelt en verwarmt het huis automatisch. Ideaal, want daardoor was het afgelopen zomer heerlijk koel in huis! De grote boiler op zolder levert voldoende warm water om te douchen en de was te doen. Allemaal zonder aardgas. Daar ben ik blij mee, want gas is vaak een grote kostenpost.”

 • Bewoners aan het woord

  Anne Zaal, Matenstraat, Wageningen. Groot onderhoud en renovatie huurwoning, gerealiseerd in opdracht van de Woningstichting.

  “Fijn dat de vochtproblemen in huis zijn opgelost”

  “Lekker rustig en toch heel dicht bij het centrum; ik woon hier echt heerlijk. Zeker nu de vochtproblemen in huis zijn opgelost. Ze hebben de muren geïmpregneerd, de kozijnen vervangen, overal dubbel glas aangebracht en mechanische ventilatie aangelegd. Ik heb een hygrometer om de luchtvochtigheid in huis te meten en die stond voorheen altijd rond de 60 à 70%. Nu geeft hij 42% aan. Wat een verschil hè?”

  “Het meest ingrijpend was de vervanging van de riolering. Gelukkig kreeg ik in de heftigste weken vervangende woonruimte van de Woningstichting. Verder was er in de buurt een inloopwoning waar je kon douchen en tv-kijken. Al met al was het best een pittige periode, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat. Vooral met mijn nieuwe keuken. Ook de zonnepanelen op het dak zijn mooi meegenomen; ik zag op de jaarrekening dat ik al geld terugkrijg. De renovatie zelf is prima uitgevoerd. Net voor de oplevering werden zelfs de ramen en tegels in de keuken, badkamer en wc professioneel gereinigd. Een meevaller!”

 • Bewoners aan het woord

  Danny Hendrikx en Mark Jöris, zorgcoördinatoren op Het Rijtven in Deurne. Nieuwbouw vijf woon- en drie dagbestedingsgebouwen in opdracht van zorginstelling ORO.

  “Prettiger wonen én werken in huiselijke omgeving”

  “Hier wonen mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Deze cliënten goed begeleiden en hun gedrag positief beïnvloeden, daar draait het om in ons werk. In de nieuwbouw lukt dit alles nog beter. We hebben hier veel meer faciliteiten en er is meer rust en privacy voor de bewoners. Daardoor kunnen we nog professioneler te werk gaan. En met het nieuwe alarmsysteem zien we direct waar we moeten bijspringen. Een veilig gevoel, voor ons en de cliënt.”

  “Het instellingsachtige karakter heeft plaatsgemaakt voor huiselijkheid. Overal in de woning zie je dit terug. En elke persoonlijke kamer is helemaal afgestemd op de cliënt. Dat is het voordeel wanneer je de leefomgeving vanaf nul kunt bedenken en opbouwen. De huiselijke sfeer verhoogt de kwaliteit van leven. Veel prettiger om in te wonen én te werken. Dat is erg belangrijk. Want hoewel de meeste cliënten regelmatig een weekendje naar hun ouders gaan, is dit echt hun thuis. Hier zijn ze op hun plek.”

 • Bewoners aan het woord

  Hans en May van Est, Gennep. Groot onderhoud en renovatie huurwoning, gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie Mooiland.

  “Veel gezelligheid én ons huis is weer als nieuw.”

  “In korte tijd zijn er hier bergen werk verzet. Je zit dan wel een poosje in een soort bouwput, maar je krijgt er iets fantastisch voor terug. En onze privacy ruilden we in voor een hoop gezelligheid. Van zo’n renovatie kun je dus ook genieten. Onze keuken was elke ochtend het vaste koffieadres voor de bouwploeg. Toen we een week op vakantie gingen, hebben we de uitvoerder zelfs onze sleutel gegeven. Het vertrouwen was er al direct.” “Onze woning is in alle opzichten verbeterd. Prachtig om te zien hoe in één dag de voorgevel compleet is vervangen, inclusief kozijnen met HR++-glas, ventilatie en betere muurisolatie. Niet alleen is de tocht verdwenen; ook blijft het bij warm weer koeler met een constante temperatuur. En dat voelt veel prettiger aan. We wonen hier al jaren met veel plezier en we denken er nog steeds niet aan om te vertrekken. Ons huis is weer als nieuw.”

 • Bewoners aan het woord

  Marco en Femke van Summeren en dochter Lotte, Cuijk. Halfvrijstaande woning in Wonen-naar-Wens®project Mijn WaterMerk.

  “Door onze eigen inbreng voelt dit echt als thuis.”

  “Dit nieuwbouwproject gaf ons de kans wooncarrière te maken binnen onze eigen wijk. Een leuke buurt, prachtig gelegen aan het water. Deze woning biedt meer woon- en leefruimte dan ons vorige huis. Precies waar we naar zochten. We waren dan ook direct enthousiast. Zeker toen we hoorden dat we al in de ontwerpfase onze persoonlijke wensen mochten doorgeven. Het verraste ons hoeveel er te kiezen viel!”

  “Je bent extra betrokken bij de bouw als je zelf meedenkt over je nieuwe woning en de indeling ervan. Voor ons een ideale werkwijze: wij geven aan wat we willen, en Hendriks Coppelmans voert het uit. Helemaal naar wens. Juist daarom voelen wij ons hier al vanaf de eerste dag helemaal thuis. Ook onze dochter Lotte vond hier meteen haar plekje. En straks kan ze lekker spelen op het pleintje voor ons huis. Hier kunnen we nog jaren genieten!”

 • Bewoners aan het woord

  Hans Beekmans, Volkel. Seniorenwoning in nieuwbouwproject Kloosterstraat, huurappartement.

  “Mijn draai helemaal gevonden.”

  “De bouw van de nieuwe seniorenappartementen in de Kloosterstraat was dé kans om een geschikt huurhuis in Volkel te krijgen. Deze rustige plek is ideaal: midden in het dorp en vlak bij de winkels. En ik ben enorm blij met mijn zolder. Dat is mijn schilderatelier. Er is een dakraam en ik heb er speciale tl-verlichting laten aanleggen voor een zo natuurlijk mogelijke lichtinval.”

  “Net naast mijn voordeur heb ik een speciaal hekje laten plaatsen, voor de trap die naar de nooduitgang leidt. Puur voor de veiligheid. De mensen van Hendriks Coppelmans hebben dat heel netjes uitgevoerd. Alles is volledig naar mijn zin. Iedereen die bij mij binnenkomt, zegt dat ik het goed voor elkaar heb. En zo is het ook. Ik heb mijn draai hier helemaal gevonden!”

 • Bewoners aan het woord

  Joop en Carry Sanders, Cuijk. Groot onderhoud aan hun woning in wijk De Valuwe, in opdracht van Mooiland.

  “Een onmisbare schakel in het renovatietraject.”

  “Na een ingrijpende binnenrenovatie ziet onze woning er nu weer picobello uit. Helemaal in lijn met de eisen van deze tijd. In de jaren zestig werd er immers anders gebouwd dan tegenwoordig. We zijn vooral blij met de nieuwe keuken en het toilet op de bovenverdieping. Zeker voor mensen op leeftijd, zoals wij, is dat een uitkomst!”
  “Door de winterse omstandigheden duurde de renovatie helaas langer dan gepland. Gelukkig pakten de mensen van Hendriks Coppelmans onze vragen en opmerkingen direct op. Daarmee vormden ze een onmisbare schakel in het traject. Zo merkten we dat de communicatie tussen de uitvoerende partijen gaandeweg verbeterde. Juist dat is erg belangrijk wanneer er zoveel bedrijven bij betrokken zijn. En liepen we tegen een probleem aan? Dan vonden we bij projectleider Mart Peters altijd een luisterend oor.”

 • Bewoners aan het woord

  Bouke en Leoni Boere, Poederoijen. Starterswoning in nieuwbouwproject Oostvleugel II (gerealiseerd in opdracht van Woonlinie)

  “Alle ruimte om zaken tijdens de bouw naar wens in te delen.”

  “Wij voelen ons thuis in Poederoijen en wilden er dan ook graag een eigen woning. Gelukkig bood dit project ons die kans! We zijn nauw verbonden met dit dorp, de gemeenschap en de kerk. Ook voor de leefbaarheid is Oostvleugel II erg belangrijk. Hier bouwen jonge stellen verder aan hun toekomst, net als wij.”

  “De allereerste paal die de grond in ging, was van onze woning. Het is mooi om je huis in een jaar tijd te zien groeien. Tijdens de bouw kregen we bovendien alle ruimte om nog bepaalde beslissingen te nemen. Van het aanpassen van de badkamer tot de plek van de stopcontacten. Nu genieten we volop van onze fijne starterswoning in een vertrouwde buurt. We hebben onze stek echt gevonden. Voor nu én voor later.”

 • Bewoners aan het woord

  Jan en Ria Dekkers, Velp. Grondgebonden levensloopbestendige woning in ‘wonen-naar-wensproject’

  “Precies zoals we het wilden.”

  “We konden onze woning precies krijgen zoals wij het wilden. Zo was de badkamer op de tekening midden in het huis en de bergruimte boven. Dat hebben we laten aanpassen: de berging is nu beneden en de slaapkamer is met twee meter verlengd, zodat er ruimte ontstond voor een ruime badkamer. En de woonkamer… mensen die op bezoek komen kunnen bijna niet geloven dat die zó groot is.

  Hendriks Coppelmans en BewonersVereniging Velp werkten in het hele traject samen: ze betrokken ons als bewoners echt in het proces. Dat heeft goed gewerkt: wij wonen hier met heel veel plezier. Af en toe kijk ik bewust om me heen en realiseer ik me dat dit ons huisje is. Heerlijk!”

 • Bewoners aan het woord

  Bram Klijn, Boxtel. Koopgarantwoning in appartementencomplex met huur- en koopwoningen

  “Ik heb zelf een keuken ingebouwd, de vloer gelegd en de badkamer en het toilet gekozen.”

  “Voor mij was het tijd om op mezelf te gaan wonen. Dit project was precies wat ik zocht: mooie starterswoningen met lage maandlasten in een renovatieproject. Wel had ik een bepaald afwerkingsniveau in gedachten. Van Hendriks Coppelmans kreeg ik alle vrijheid om dat vorm te geven: al mijn wensen konden via meerwerk verwezenlijkt worden.

  Ik heb zelf een keuken ingebouwd, de vloer gelegd en de badkamer en het toilet gekozen. Hendriks Coppelmans zorgde voor al het leidingwerk, zelfs over een gasleiding naar de keuken deden ze niet moeilijk. Natuurlijk zijn er bij de oplevering dan altijd nog een paar puntjes, maar die zijn meteen goed opgelost. Ik kon vanaf het begin volop genieten van mijn woning.”

 • Bewoners aan het woord

  Rudy van Berkel en Wendy Burman, Zeeland. Starterswoning in uitbreidingswijk Repelakker, hoekhuis

  “De kopersbegeleider legde alles goed uit. Prettig, want klussen is niet echt ons ding.”

  “We wilden graag een huis kopen in plaats van huren. Voor hetzelfde geld heb je immers een nieuw huis en je kunt ook nog eens zelf je persoonlijke wensen aangeven. Zo lieten wij een bijkeuken aanbouwen, kwamen er hangende toiletten, een vaste trap naar de zolder en kreeg de woning vloerverwarming. Zaken die lastig te realiseren zijn als je er eenmaal woont. Tijdens dit keuzeproces legde onze kopersbegeleider alles heel goed uit. Dat was prettig, want klussen is niet echt ons ding. Daardoor hebben we nu een ruim opgezette woning waar we nooit meer weg hoeven. De zolder biedt zelfs plek voor een vierde slaapkamer! Ook de buurt bevalt ons uitstekend. Nu is het nog een open vlakte, maar de aankleding van de wijk volgt snel. En wij groeien erin mee!”

 • Bewoners aan het woord

  Gerwin en Barbara, Kaya en Rebel, Veghel. Hoekwoning met vier bouwlagen in nieuwbouwplan Dotterbloem in de Veghelse wijk ’t Ven.

  “Nóg meer ruimte dankzij veel eigen inbreng bij de bouw.”

  “Wij woonden al in deze wijk en wilden er graag blijven. Kaya heeft hier haar vriendinnetjes, de school is dichtbij en het is een mooi stukje Veghel. Woonproject Dotterbloem bood ons die kans. In onze hoekwoning hebben we vier bouwlagen om extra ruimte te creëren. Nu heeft iedereen een eigen plekje, en dat is wel zo prettig. Zeker voor de kinderen! Over de paar kleine onvolkomenheden na de oplevering werd niet moeilijk gedaan. Sterker nog: de medewerkers van Hendriks Coppelmans pikten dit heel snel en vakkundig op. Daarna was het snel geregeld. Ons gezin geniet volop van het eindresultaat. Dat je bij de bouw veel eigen inbreng hebt, speelt daarin een belangrijke rol. De laatste jaren zijn we vaak verhuisd, maar hier gaan we voorlopig niet meer weg.”

 • Bewoners aan het woord

  Erik Engelen en Annemieke van der Zee, Boerdonk. Woning in boerderijachtig woongebouw in het hart van Boerdonk

  “Deze woning is méér geworden dan ik vooraf had verwacht.”

  “Wat ik zocht? Een prijstechnisch goede woning met voldoende ruimte op een fijne locatie in Boerdonk. Ik ben er geboren en wilde er graag terugkeren. Toen ik van dit project hoorde, heb ik meteen toegeslagen, ik had er direct een supergoed gevoel. Aan de woning kon ik aanpassen wat ik maar wilde, zelfs tot en met het aantal stopcontacten.

  Het contact met Hendriks Coppelmans was prima: zelfs toen ik een half jaar op uitzending was in Afghanistan, hielden ze me op de hoogte. Ook over het terugkeergesprek, toen ik er al woonde, ben ik zeer te spreken. Ze kwamen speciaal terug om te vragen of er nog zaken op te lossen waren. Ik kan wel zeggen dat deze woning méér is geworden dan ik vooraf had verwacht.”

 • Bewoners aan het woord

  Pierre en Petrie Lunenburg, Paul en Patricia, Veghel. Vrijstaande energiezuinige woning met keurmerk Zonnewoning

  “Had ik een idee, dan belde de aannemer me meteen terug met tips of advies.”

  “Voordat we hierheen verhuisden, woonden we in een rijtjeswoning. We wilden graag meer ruimte en een grotere tui­n, onder andere voor onze kinderen, en gewoon eens alles nieuw. Van de samenwerking met de aannemer van Hendriks Coppelmans hebben we veel profijt gehad. Had ik een idee, dan belde de aannemer me meteen terug met tips of advies. Hij was duidelijk niet op zoek naar extra meerwerk, maar naar mogelijkheden voor onze wensen, want alles was bespreekbaar.

  Onze woning heeft een Zonnewoningkeurmerk. De keuze voor een energiezuinige woning was een bewuste: het is goed voor het milieu én voor onszelf, want het scheelt aanzienlijk in onze portemonnee. Al met al wonen we hier met meer plezier dan we vooraf hadden verwacht.”

 • Bewoners aan het woord

  André en Laura van der Linden, Krulle en Pluk, Mariaheide. Grondgebonden tussenwoning in startersproject

  “Wij willen hier niet meer weg.”

  “Wij zochten een woning waarin we de ruimte hadden om een gezinnetje te stichten, maar we wilden wel in Mariaheide blijven wonen. Dit project zagen we als een gouden kans. Inmiddels hebben we twee kinderen en het gaat prima, we hebben genoeg ruimte. Onze extra wensen hebben we van tevoren aangegeven: een dakkapel op zolder en grote tuindeuren naar de achtertuin. Alles is geworden zoals we het wensten.

  De woonbegeleider van Hendriks Coppelmans heeft het heel goed gedaan. Hij was altijd bereikbaar en heeft ons prima op weg geholpen. Zo wisten we snel en duidelijk wat onze wensen zouden kosten. Dit is een starterswoning, maar eigenlijk willen we hier nooit meer weg.”

 • Bewoners aan het woord

  Jo en Wilma Peters, Zeeland. Appartementen in Hof van Selant: 12 luxe appartementen in het centrum van Zeeland

  “Dankzij dat extra raam kijken we alle kanten op.”

  “We zijn vanuit het buitengebied van Odiliapeel naar een appartement in Zeeland verhuisd. Daar hebben we natuurlijk heel goed over nagedacht, want het is een hele omschakeling. Maar ik moet zeggen: het is mijn vrouw en mij helemaal niet tegengevallen. Het is eigenlijk precies zoals we verwacht hadden.

  We hebben een heel ruime woning, met een schitterend uitzicht. Oók dankzij Hendriks Coppelmans, want zij werkten prima mee in het realiseren van onze wens voor een extra raam in de slaapkamer. We kijken vanuit de slaapkamer nu alle kanten op! Het contact is trouwens nog steeds heel goed. Als wij een vraag stellen of een probleem aankaarten, onderneemt Hendriks Coppelmans snel actie. Wij zijn er heel erg over te spreken.”