5 juli 2022

Zayaz en Hendriks Coppelmans maken werk van Bossche woningbouwambitie

Terug

Gisteren tekenden woningcorporatie Zayaz en ontwikkelaar en bouwer Hendriks Coppelmans een intentieovereenkomst voor de bouw van meer dan 100 duurzame sociale huurappartementen. Daarmee sluit het plan naadloos aan op de woningbouwambitie van de gemeente ’s-Hertogenbosch, die is vastgelegd in het bestuursakkoord voor 2022 – 2026’. Daarin spreekt de gemeente de ambitie uit iedereen meer kansen op de woningmarkt te willen bieden door in te zetten op 40% sociale bouw. De bouw start naar verwachting medio 2025. De locatie van de bouw is nog onbekend.

Nu de overeenkomst getekend is, is de stad verzekerd van meer nieuwbouwwoningen. Hendriks Coppelmans werkt de plannen nu verder uit. Behalve op beschikbaarheid en betaalbaarheid van woningen, zet de gemeente in op duurzame en circulaire woningbouw dus dat wordt een belangrijk vertrekpunt bij dit project.

De ondertekening vond plaats op de locatie van een ander woningbouwproject dat het moederbedrijf Hendriks voor Zayaz realiseert: Vlietdijk in Rosmalen. Hierbij gaat het om 90 appartementen in vier woontorens die op 20 juli a.s. worden opgeleverd.

Zayaz en Hendriks Coppelmans maken werk van Bossche woningbouwambitie

De overeenkomst is ondertekend door (v.l.n.r.) Berry Brekelmans, coördinator projectontwikkeling bij Zayaz, Mohamed Acharki, bestuurder van Zayaz, Vincent Hendriks, directeur van Hendriks Coppelmans en Hugo Geerlings, manager ontwikkeling van Hendriks Coppelmans.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling