20 juni 2014

Woonzorgcentrum Berlerode officieel geopend

Terug

In november 2013 is woonzorgcentrum Vivent Berlerode verhuisd naar de nieuwbouw aan de Kloosterhof/Sassenheimseweg in Berlicum. Op woensdag 18 juni vond de officiële opening plaats van het gebouw. Burgemeester Pommer onthulde samen met bewoner de heer Tibosch een wensboom. De nieuwbouw is ontwikkeld en gerealiseerd door Hendriks Coppelmans. De tweede fase is nog in aanbouw.

Een fijn thuis

Tijdens een druk bezochte opening blikte Viventbestuurder Inge Fleischeuer terug op de bouw van het unieke woonzorgcentrum Vivent Berlerode. Burgemeester Pommer en bewoner de heer Tibosch verrichtten vervolgens de officiële openingshandeling. Zij onthulden een bijzondere wensboom, waarvan de bak het nieuwe symbool voor de leefcirkels binnen Vivent Berlerode symboliseerde. “Veel levensgeluk voor iedereen” was de wens die Inge Fleischeuer in de wensboom hing. Gebroederlijk naast de wens van de heer Tibosch “een goede gezondheid” en de wens van burgemeester Pommer “een fijn thuis voor iedereen”. Daar hief iedereen natuurlijk het glas op. Alle aanwezigen werden vervolgens uitgenodigd om hun wens in de boom te hangen. Bart Hendriks schonk Berlerode namens Hendriks Coppelmans twee tuinbankjes. ‘Om heerlijk te kunnen genieten van jullie binnentuin’, feliciteerde hij de bewoners. Ter gelegenheid van de opening vonden de hele dag feestelijke activiteiten plaats. Medewerkers en vrijwilligers konden ’s middags genieten van een high tea. Voor de bewoners was er een speciale feestavond met hapjes, drankjes, muziek en een bezoek van de speciale mimakker clowns voor de bewoners met dementie.

Uniek woonzorgcentrum

Het nieuwe Vivent Berlerode is een modern woonzorgcentrum met zorgappartementen, ontmoetingsplein, multifunctionele ruimtes, dagactiviteiten en kleinschalige woningen (voor mensen met dementie). Vivent introduceert in de nieuwbouw leefcirkels, een nieuw woonzorgconcept dat uniek is in Nederland. Deze leefcirkels bieden de bewoners met een vorm van dementie zoveel mogelijk bewegingsvrijheid en ruimte voor ontmoeting. Vivent maakt hierbij gebruik van ondersteunende technologie (domotica). Er zijn vier zones waarbinnen de bewoner kan wonen en leven. Met deze leefcirkels geeft Vivent alle bewoners van Vivent Berlerode op een verantwoorde manier ruimte voor ontmoeting en een leefomgeving die zo thuis als mogelijk voelt.

Rondleiding

Via onderstaande film krijgt u een korte rondleiding door Vivent Berlerode.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling