25 maart 2014

Woonzorgboerderij Beugen op eerste lentedag officieel geopend

Terug

Op vrijdag 21 maart (de start van de lente) is de ingebruikname van woonzorgboerderij De Haartse Hoeve in Beugen gevierd. Drie cliënten en vertegenwoordigers van samenwerkingspartners Dichterbij, Zorgcentra Pantein en familie Schimmel plantten twee fruitbomen. Hendriks Coppelmans Bouwgroep schonk de bewoners een tuinbank. De officiële handelingen stonden in het teken van de natuur en het buitenleven. Beide spelen een grote rol in het dagelijks leven op de Haartse Hoeve.

Bijzondere plek voor 24 bewoners

Sinds begin dit jaar wonen 24 cliënten van Dichterbij en Zorgcentra Pantein op deze bijzondere plek nabij natuurgebied De Vilt. In de nieuwbouw bevinden zich vier woongroepen. Twee voor mensen met een verstandelijke beperking en twee voor mensen met dementie. Op het terrein realiseerde Hendriks Coppelmans ook een dagbestedingsgebouw.

Buitenleven en natuur

Natuur en het buitenleven spelen een grote rol in het dagelijks leven van de bewoners van de woonzorgboerderij en bezoekers van de dagbesteding. Van het werken op en rond de boerderij tot het genieten van de rust, stilte en de regelmaat van de omgeving. Cliënten en begeleiders runnen samen het huishouden binnen hun woongroep. De kleinschalige opzet van de woonzorgboerderij maakt het mogelijk om in een huiselijke omgeving aandacht te geven aan de behoeften van iedere cliënt.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling