23 oktober 2018

Wooneiland Rietland in Beek en Donk verkocht

Terug

De zes vrijstaande patiowoningen van nieuwbouwproject Eiland Rietland in Beek en Donk zijn verkocht. Ze gingen medio juli, net voor de bouwvak, in verkoop. De levensloopbestendige woningen worden gebouwd op het wooneiland Rietland aan de De Ruijterweg in nieuwbouwwijk Beekse Akkers. We starten naar verwachting in maart 2019 met de bouw.

Gelijkvloers wonen op je eigen eiland

De woningen zijn gelijkvloers: woonkamer, slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond. Boven is een mogelijkheid voor een tweede slaapkamer en er zijn diverse wonen-naar-wenskeuzes mogelijk. Door deze indeling zijn de woningen bij uitstek geschikt voor 55-plussers.

De patiowoningen worden gebouwd in twee typen (dwarskap en langskap), wat zorgt voor een divers straatbeeld. De witte gevels met antraciete daken geven de woningen een statige, maar toch eigentijdse uitstraling. De grote raampartij aan de voorkant en de glazen verbinding tussen het leef- en slaapgedeelte zorgen voor een lichte woning. Alle woningen hebben vanuit zowel de keuken, eetkamer als slaapkamer zicht op hun achtertuin, die direct aan het water ligt. Dit zorgt voor een besloten woonbuurt, met een mooi uitzicht op de waterrijke omgeving.

Vertraging zorgt voor verbetering

Het project zou eigenlijk in het najaar van 2017 al gebouwd worden, maar liep vertraging op door bezwaren. Hendriks Coppelmans heeft deze periode gebruikt om het nieuwbouwproject te verbeteren. Zo worden de woningen nu gasloos gerealiseerd, waardoor ze klaar zijn voor de toekomst.

Eiland Rietland vanaf het water

Eiland Rietland in de straat

Eiland Rietland vogelvlucht

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling