8 november 2012

Winkelcentrum Portage Zaltbommel knallend geopend

Terug

Klanken van een accordeon, sfeervolle vuurkorven, feestelijke bubbels en knallend vuurwerk. Dat kenmerkte woensdagmiddag 7 november de opening van het nieuwe winkelcentrum en appartementencomplex Portage in Zaltbommel. Het project dat in opdracht van woningcorporatie Woonlinie door Hendriks Coppelmans werd gebouwd werd, wegens onverwachte afwezigheid van Tweede Kamer voorzitster Anouchka van Miltenburg, geopend door Burgemeester Van den Bosch van Zaltbommel.

Knallende opening

Burgemeester Van den Bosch had de eer de openingshandeling te verrichten. “Ik ben ontzettend trots op al deze winkeliers, en verheug me erop een bezoek te brengen”, aldus Van den Bosch. Met een druk op de knop startte de burgemeester daarna een indrukwekkende vuurwerkshow, waarmee Portage officieel en knallend geopend werd. Woonliniedirecteur Peter van den Heuvel bedankte de betrokken partijen persoonlijk voor de prettige samenwerking en wenste de ondernemers succes in hun prachtige winkels. Daarnaast benadrukte hij dat het “fraaie stukje architectuur” van Portage deel is van een groter plan, dat de komende jaren nog meer vorm krijgt, beginnend met aantal huurwoningen in 2013. Wethouder Bragt feliciteerde de gemeenschap van Zaltbommel met het project.

Winkels en appartementen

Winkelcentrum en appartementencomplex Portage biedt ruimte aan twee supermarkten en verschillende dagwinkels, zoals twee supermarkten, bakker, slager, bloemist, enzovoort, met daarboven totaal 74 huurappartementen met parkeerplaatsen. De winkelruimten zijn ingericht, en de bewoners zijn aan het verhuizen. Dat leverde volop levendigheid op in het nieuwe centrum; nieuwsgierige klanten brachten woensdag op de eerste dag massaal een bezoek aan Portage.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling