30 oktober 2017

De Vlindergaard: Duurzaam stukje Uden

Terug

Na het succes van De Kersengaard, gaan woningcorporatie Area en bouwbedrijf Hendriks Coppelmans samen door in De Gaarden. Aan de oostkant van Het Retraitehuis, onderdeel van stichting Laverhof, bouwen zij in De Vlindergaard de eerste nul-op-de-meterwoningen van Uden. De bouw van De Vlindergaard start in de week van 30 oktober.

Duurzaam wonen

De woningen in De Vlindergaard zorgen voor een duurzaam stukje Uden. “Deze nul-op-de-meterwoningen (NOM) wekken namelijk hun eigen energie op”, aldus René Beks, directeur Ontwikkeling & Innovatie bij Hendriks Coppelmans. “De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Daarnaast wekt de woning voldoende energie op voor huishoudelijk verbruik, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon of het gebruik van de wasmachine. Hierdoor is een gasaansluiting niet meer nodig. Je maakt alleen nog maar gebruik van natuurlijke energiebronnen, zoals zon en warmte uit de buitenlucht.” De woningen hebben door de goede isolatie een hoog wooncomfort, zo gaat er in de winter weinig warmte verloren.

Jan van Vucht, directeur-bestuurder van Area: “We zijn trots op deze bijdrage aan een duurzamere wereld. Wat het project extra bijzonder maakt, is het bouwen in een groene omgeving. Dit is een nieuw speerpunt van Area voor de komende jaren, omdat een groene woonomgeving een positieve bijdrage levert aan het welbevinden van mensen.”

Matthie van Merwerode, wethouder duurzaamheid van gemeente Uden: “Ik ben erg blij met het initiatief van Area en andere betrokken partijen om te starten met de bouw van nul-op-de-meterwoningen. Area toont hiermee aan dat NOM-woningen financieel haalbaar zijn.
Uden heeft de ambitie om energieneutraal te zijn in 2035. Met nul-op-de-meterwoningen komt het behalen van deze ambitie weer een stapje dichterbij.”

De Vlindergaard

In De Vlindergaard komen 38 nul-op-de-meterwoningen en een appartementengebouw met 28 appartementen. Ook op het appartementengebouw komen zonnepanelen. Alle woningen vallen in het sociale huursegment. Naar verwachting start de verhuur in januari 2018.

Bewust leven in De Gaarden

Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels.

Voor meer informatie over de Gaarden kijk op: www.degaarden-uden.nl.

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

appartementen De Vlindergaard Uden

NOM-woningen De Vlindergaard Uden

appartementen De Vlindergaard Uden

De Vlindergaard Uden bouwdoek

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling