29 maart 2019

Vlag in top bij nieuwbouw Generaal Smutslaan Tilburg

Terug

De bouw van negen woningen aan de Generaal Smutslaan in Tilburg verloopt in snel tempo. Deze week werd het hoogste punt bereikt en ging de vlag in top. Hendriks Coppelmans bouwt de levensloopbestendige huurwoningen in opdracht van woningcorporatie TBV Wonen. Het bouwteam was vanwege de bereikte mijlpaal donderdag 28 maart te gast in Restaurant ‘Binnen’ van de naburige school Parcours. Omdat de school zo tevreden is over de vriendelijke bouwmedewerkers en de geringe overlast, verzorgden de leerlingen in hun horecapraktijkruimte een feestelijke lunch voor de bouwers.

Een grondgebonden woning met slaap- en badkamer op de begane grond en nog een extra kamer op de verdieping: het is een wens die veel ouderen hebben, weet TBV Wonen. Het type woningen dat nu gebouwd wordt op de herontwikkelingslocatie aan de Generaal Smutslaan (ter hoogte van de Transvaalstraat) is voor hen een mooie laatste stap in hun wooncarrière. Dat de woningen recht tegenover woonzorgcentrum Koningsvoorde liggen, is een belangrijk pluspunt van het project. Met deze nieuwe woningen draagt TBV Wonen actief bij aan het vergroten van de voorraad sociale huurwoningen in Tilburg.

Lagere woonlasten

De nieuwe levensloopbestendige woningen zijn gasloos en nul-op-de-meter. De woningen zijn niet alleen duurzaam, maar ook zeer comfortabel. Bijkomend voordeel is dat de woonlasten voor de bewoners lager worden. Want minder energieverbruik merk je elke maand in je portemonnee. Ook de ontwikkelkosten van de woningen waren gunstig omdat deze energiezuinige levensloopwoning bij ontwikkelaar Hendriks Coppelmans al als beproefd woningconcept ‘op de plank’ lag. De woningen zijn ontworpen door KOW Architecten uit Eindhoven.

Hendriks Coppelmans is begin december 2018 gestart met de bouw van de negen huurwoningen. De oplevering staat gepland in augustus/september dit jaar. De woningen gaan naar verwachting in april 2019 in de verhuur via het digitaal loket Woning in Zicht. De maximale huurprijs bedraagt 607,46 euro, zodat huurders nog steeds voor huurtoeslag in aanmerking komen.

Vlag in top!

Vlag in top!

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling