13 juni 2016

‘Veranderend zorglandschap vraagt om vernieuwende verbinders’

Terug

Het zorglandschap in Nederland verandert in hoog tempo. De scheiding van zorg en wonen stelt niet alleen zorginstellingen voor uitdagingen, maar ook woningcorporaties en gemeenten. Hendriks Coppelmans, al sinds jaar en dag actief in het zorgsegment, volgt de ontwikkelingen op de voet. Wat betekenen ze voor ons? En hoe kunnen wij zorgorganisaties en spelers in zorgvastgoed in de toekomst optimaal van dienst zijn?

Onderzoek doen

Om deze vragen te beantwoorden en de strategie voor de toekomst te bepalen, startten we een onderzoek. Hiervoor werd de samenwerking gezocht met een specialist: Brenda Meusen, gezondheidswetenschapper en master of real estate. Zij bracht het afgelopen halfjaar de ontwikkelingen in kaart en zette die af tegen de missie, visie en kwaliteiten van Hendriks Coppelmans. Ook bezocht ze een aantal van onze relaties in de zorg. Daarbij is alle aandacht gericht op de sector ‘care’, waarin het draait om (langdurige) zorg voor bijvoorbeeld gehandicapten en ouderen.

Vernieuwend verbinder

Brenda concludeert in haar onderzoek dat die rol van vernieuwend verbinder Hendriks Coppelmans op het lijf geschreven is. “Wonen draait hier niet om stenen, maar vooral om mensen en hun leefomgeving”, verduidelijkt ze. “Van ontwikkeling en bouw tot service en onderhoud: in alle geledingen van de organisatie voel ik dezelfde oprechte overtuiging dat iedereen recht heeft op geweldig wonen. Niet voor niets vervult de organisatie al vaak een coördinerende rol tussen woningcorporaties en zorginstellingen. Ik heb gemerkt dat er binnen dit maatschappelijke speelveld grote behoefte is aan deskundige partijen die over de grenzen van de eigen corebusiness heen kijken.” Directeur Bart Hendriks kan zich daarin vinden: “Wij zijn zo’n partij. We hebben niet alleen een passende grondhouding, maar ook de juiste tools en concepten. Nu is het moment daar om dit integraal te gaan inzetten voor onze opdrachtgevers en hun bewoners.”

Wilt u graag meer weten over het veranderende zorglandschap, lees dan het volledige artikel Artikel Huisnummer voorjaar 2016 Veranderend zorglandschap.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling