3 februari 2015

Transformatie Deurne ingezonden voor renovatieprijs Gulden Feniks

Terug

Het renovatieproject in de Europastraat in Deurne is ingezonden voor de jaarlijkse renovatieprijs Gulden Feniks. Bij deze vernieuwende renovatie werden drie bestaande rijwoningen gesplitst in zes kleinere wooneenheden. Een transformatie die in meerdere opzichten innovatief is en daarom een plekje verdient bij de landelijke renovatieprijs.  Hendriks Coppelmans realiseerde dit project afgelopen jaar in opdracht van Bergopwaarts. Samen met Bergopwaarts en Vissers & Roelands architecten & ingenieurs uit Eindhoven werd het innovatieve project uitgedacht en voorbereid. De drie grote eengezinswoningen zijn horizontaal gesplitst, drastisch gerenoveerd en getransformeerd naar een zestal woningen in twee verschillende typen: grondgebonden seniorenwoningen en starterswoningen op de verdieping. Bergopwaarts beschouwt de renovatie als een pilot om te onderzoeken of woningtransformatie een haalbare en realistische optie is voor het omvormen van haar woningbezit. Bergopwaarts heeft op langere termijn een tekort aan woningen voor kleine huishoudens (ca. 1.000) en een overschot aan grote eengezinswoningen (ca 1.000).

Levensduur verlengen

De onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) reikt de NRP Gulden Feniks ieder jaar uit aan de beste ?renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. Dit jaar zijn er liefst 111 inzendingen, een recordaantal. De genomineerden worden op 23 april bekendgemaakt. Op 3 juni worden de prijzen uitgereikt. De prijs is ontstaan vanuit de enorme maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en de gebouwen en gebieden te verduurzamen. De Gulden Feniks is echt een prijs om van te leren. De inzendingen geven inzicht in belangrijke aspecten en trends. Niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld door de vakkundige jury. Ook facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke wegen mee.

Bekijk onze projectinzending op de website van de Gulden feniks.

Is uw woningvooraad ’toekomstproof’?

Sluit uw woningvoorraad ook niet helemaal meer aan bij de (toekomstige) vraag en wilt u meer weten over deze bijzondere transformatie? Neem dan contact op met Cas Stuut (directeur) via tel: 0413 264833 of cas.stuut@hendrikscoppelmans.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling