20 augustus 2020

Toch nog een officieel startmoment bij nieuwbouw Petruskwartier

Terug

Na de sloop van het oude verzorgingshuis Berlerode aan de Kerkwijk in Berlicum, startte in het voorjaar eindelijk de nieuwbouw van 32 appartementen Petruskwartier. Vanwege het coronavirus kon het startmoment toen niet gevierd worden op de bouwplaats. Op donderdag 20 augustus lukte dat alsnog, kleinschalig en op een coronaveilige manier. Een belangrijk moment voor gemeente Sint-Michielsgestel en onszelf, omdat deze nieuwbouw de afsluiting is van de herstructurering van het gebied tussen de Sassenheimseweg en de Kerkwijk, die al in 2007 begon. Wethouder Ed Mathijssen en René Beks, directeur Ontwikkeling en Innovatie bij Hendriks Coppelmans, spraken beiden over de zeer goede samenwerking en het succes van de herstructurering. Naar verwachting wordt het project in de zomer van 2021 opgeleverd.

Samenwerking belangrijk

Aan de bouw van Petruskwartier gaat een lang traject vooraf wat al in 2007 begon. In al die jaren hebben de gemeente Sint-Michielsgestel en Hendriks Coppelmans nauw met elkaar samengewerkt. “In een traject als dit zie je hoe belangrijk een fijne samenwerking is. Alleen daardoor kom je namelijk ook in lastige langdurige opgaves als deze, samen tot een goede oplossing.”, aldus René Beks. “De gemeente heeft in deze periode de kwaliteit van het plan bewaakt. Ook met de omwonenden is overlegd en zij zijn heel tevreden met het uiteindelijke plan. Zo werken we met z’n allen aan een succesvolle gebiedsontwikkeling.”

Een mix van segmenten

In de huidige woningmarkt valt een grote groep woningzoekenden vaak tussen wal en schip. Ze kunnen niet terecht in een sociale huurwoning, maar ook geen woning kopen. Gemeente Sint-Michielsgestel vindt het belangrijk om ook deze groep woningzoekenden aan te spreken. De 32 appartementen in Petruskwartier worden dan ook in dit middeldure huursegment aangeboden. De woningen hebben twee slaapkamers en worden op een hoog niveau afgewerkt. In eerdere fases van de herontwikkeling van het gebied bouwde Hendriks Coppelmans al het nieuwe zorgcentrum Berlerode, waarin een deel van de woningen sociaal verhuurd worden. Zo bestaat het gebied nu uit een mooie mix van zorg, sociale- en middeldure huurappartementen.

Heeft u interesse in de woningen? Neem dan contact op met Staete Makelaars via huur@staete.nl of telefonisch via 073 – 5510050.

startmoment Petruskwartier Berlicum

Wethouder Ed Mathijssen (rechts) en René Beks (tweede van rechts) houden een korte speech op de bouwplaats.

bouwplaats Petruskwartier Berlicum

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling