30 oktober 2018

Te gast bij oud-genomineerden van Fonds Cohesie

Terug

Ieder jaar steunen we met ons maatschappelijk fonds Cohesie twee goededoelenprojecten die op hun eigen manier de woonomgeving van mensen verbeteren. Afgelopen week waren we uitgenodigd bij twee projecten die in het verleden een gift van Cohesie ontvingen, om het resultaat van die gift te bekijken.

Verschillende projecten

Zo waren we op woensdag 24 oktober te gast bij Stichting Dichterbij in Gennep, die in 2014/2015 een bedrag van € 3.520 ontvingen. Hiermee realiseerden zij een natuurspeeltuin op voormalig instellingsterrein Heikant, voor zowel cliënten met een verstandelijke beperking als wijkbewoners en recreanten. Het doel hiervan is om deze mensen met elkaar in contact te brengen, maar ook de natuurwaarde van het gebied te behouden en breed toegankelijk te maken.

Op vrijdag 26 oktober werd in Middelrode het nieuwe dorpsplein ‘het Beukplein’ geopend, waar we afgelopen jaar een bijdrage aan leverden van € 3.140,-. De losse pleintjes bij de kerk zijn nu veranderd tot één groot plein dat de kerk, eterij en het gemeenschapshuis met elkaar verbindt. Er is meer ruimte om te parkeren, activiteiten te organiseren en de verkeersveiligheid is verbeterd. Met deze reconstructie krijgt de leefbaarheid van Middelrode een nieuwe impuls.

Ook een project aanmelden?

Ken je ook een goededoelenproject dat wonen geweldig maakt? Aanmelden kan nog tot en met 12 november via www.fonds-cohesie.nl. Een comité van aanbeveling selecteert twee goededoelenprojecten uit alle aanmeldingen. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans schenken in december, namens Fonds Cohesie, € 20,- aan één van de genomineerde projecten.

Natuurspeeltuin Heikant Gennep

Natuurspeeltuin Heikant Gennep

Natuurspeeltuin Heikant Gennep

Natuurspeeltuin Heikant Gennep

Opening Dorpsplein Middelrode

Opening Dorpsplein Middelrode

Opening Dorpsplein Middelrode

Opening Dorpsplein Middelrode

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling