12 december 2014

Stemmen op genomineerde goede doelen Cohesie

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de dertiende keer enkele goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Relaties en medewerkers hebben deze week een giftcode ontvangen waarmee zij, namens Fonds Cohesie, ieder €20,- kunnen schenken aan één van de genomineerde projecten. Via de website van Cohesie kan er gestemd worden. Dit jaar kan gekozen worden uit twee goede doelen: de natuurspeeltuin in de wijk Heikant van Stichting Dichterbij in Gennep, en kamers met Kansen2Live in ‘s-Hertogenbosch. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling. Dit comité staat onder voorzitterschap van Paul Rüpp, bestuurder Avans Hogescholen en oud-gedeputeerde.

Natuurspeeltuin Gennep

Op voormalig instellingsterrein Heikant in Gennep wil Stichting Dichterbij (instelling voor mensen met een verstandelijke beperking) een natuurspeeltuin realiseren voor omwonenden, recreanten en cliënten om zo de verdere integratie van cliënten te bevorderen. De speeltuin krijgt een plek in de centrale groene ruimte in de wijk en is een mooie aanvulling op de geplande investering in revitalisatie van de natuurwaarden in het gebied, in de vorm van groen, paden en straatmeubilair.

Kamers met kansen ‘s-Hertogenbosch

Voor gemotiveerde jongeren van 17 tot 25 jaar, die niet thuis kunnen wonen maar nog niet klaar zijn voor een zelfstandig leven in deze maatschappij biedt Kamers met Kansen 2Live een woonvorm met ondersteuning op maat. In een positieve omgeving en met individuele coaching gaan de bewoners op zoek naar werk of opleiding. Ook gaan ze aan de slag met allerlei vaardigheden die nodig zijn om de aansluiting met de samenleving te hervinden. Zo bouwen ze aan een (nieuwe) toekomst. Als de jongeren op eigen benen kunnen staan, vliegen ze uit en biedt de organisatie hen gestructureerde nazorg en een persoonlijke begeleider die contact houdt.

Cheques

Tot en met 8 januari 2015 kan er gestemd worden op bovenstaande projecten. De ingezamelde bedragen maken we in februari 2015 bekend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving.
Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling