19 december 2016

Stemmen op genomineerde goede doelen Cohesie

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de vijftiende keer enkele goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Relaties en medewerkers hebben vorige week een giftcode ontvangen waarmee zij, namens Fonds Cohesie, ieder €20,- kunnen schenken aan één van de genomineerde projecten. Via de website van Cohesie kan er gestemd worden. Dit jaar kan gekozen worden uit twee goede doelen: speellandschap ‘Het Rijtven’ tussen de woonvoorziening van ORO en nieuwbouwwijk ‘Rijtse Vennen’ in Deurne en wijkgebouw ‘De Golfstroom’ van wijkvereniging Veghel-Zuid in Veghel. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling. Dit comité staat onder voorzitterschap van Paul Rüpp, bestuurder Avans Hogescholen en oud-gedeputeerde.

Speellandschap ‘Het Rijtven’, Deurne

Hoe verbind je een nieuwe woonwijk vol kinderen met een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking? Door een speellandschap aan te leggen, waar alle kinderen samen kunnen spelen. Dat gebeurt in Deurne, op het terrein tussen woonvoorziening ‘Het Rijtven’ van zorginstelling Oro en de woonwijk ‘Rijtse Vennen’. In het speellandschap worden zowel traditionele speeltoestellen geplaatst als natuurlijke elementen zonder vaste functie, die de kinderen zelf kunnen ontdekken. Het doel van het landschap is uitgroeien tot een ontmoetingsplek waar zintuigen geprikkeld worden. Daarnaast moet het bijdragen aan fijn wonen in de buurt.

Wijkgebouw ‘De Golfstroom’, Veghel

Wijkgebouw ‘De Golfstroom’ in Veghel-Zuid is van groot belang voor de inwoners van de wijk. Hier ontmoeten zij elkaar en ondernemen zij samen activiteiten. Er wordt voor ieder wat wils georganiseerd. Wijkvereniging Veghel-Zuid brengt mensen samen en zorgt hiermee dat zowel oud als jong betrokken is bij de wijk. Wegens veroudering van het huidige gebouw, verhuist de wijkvereniging in december 2016 naar een nieuw pand. Met een nieuwe inventaris hopen zij het verenigingsleven een nieuwe impuls te geven en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Zo hopen zij meer mensen uit de wijk te betrekken bij de vereniging.

Cheques

Tot en met 13 januari 2017 kan er gestemd worden op bovenstaande projecten. De ingezamelde bedragen maken we eind januari 2017 bekend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving.
Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Fonds Cohesie

Fonds Cohesie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling