9 maart 2018

Start bouw Hofmeester (in)geluid

Terug

Op het terrein van de voormalige basisschool De Hasselbraam in Haaren zijn we op 8 maart officieel gestart met de bouw van zes koopwoningen en veertien sociale huurwoningen. Woonveste uit Drunen verhuurt deze woningen. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2019.

Start bouw Hofmeester

Om de oude schoollocatie in ere te houden, luidden Bart Hendriks (algemeen directeur bij Hendriks Coppelmans) en Eric van den Einden (directeur-bestuurder van Woonveste) donderdag met wethouder Van den Dungen een oude schoolbel om de bouw symbolisch te starten. Van beide bedrijven waren ook de teams die het bouwplan ontwikkeld hebben aanwezig bij de starthandeling.
Het plan heeft de naam Hofmeester gekregen, waarmee niet alleen wordt gerefereerd aan de periode van ‘De Hasselbraam’, maar ook aan de tijd daarvoor. De voormalige basisschool ‘De Reit’ mocht namelijk ook prijken op deze locatie midden in het dorp.

Koffie in de keet

We realiseren ons dat we een jaar lang aan het werk gaan in de woonomgeving van de wijkbewoners. We vinden het dan ook belangrijk om de omwonenden op de hoogte te houden van de bouw. Daarom waren de omwonenden, evenals kopers van de patiowoningen, op 8 maart uitgenodigd voor een kop koffie in de bouwkeet. Diverse omwonenden en kopers kwamen op de koffie bij wijkregisseur Astrid Pieters, projectopzichter Lau Huijbregts (Woonveste) en projectleider Robert van Gendt (Hendriks Coppelmans). Zij maakten kennis met hun toekomstige nieuwe buren en het team dat de woningen realiseert . Ook was er ruimte voor vragen.

Wat bouwen we?

Aan de Haarensteijnstraat in Haaren bouwen we voor Woonveste veertien zogenoemde nul-op-de-meterhuurwoningen. Aan de Reitselaan en Piet Heestersstraat verschijnen in totaal zes vrijstaande patio koopwoningen.
De huurwoningen zijn verdeeld over een blok van zes en een blok van acht woningen. Deze woningen zijn nul-op-de-meter. Dat betekent dat ze net zoveel (of meer) energie kunnen opwekken als ze nodig hebben voor verwarming, warm water, ventilatie en gemiddeld huishoudelijk verbruik. De woningen zijn gasloos.
De patiowoningen zijn energieneutraal: ze wekken de hoeveelheid energie op die nodig is voor verwarming, warm water en ventilatie en hebben een gasaansluiting. Deze woningen zijn levensloopbestendig; ze hebben een compleet woonprogramma op de begane grond. Daarnaast hebben ze een verdieping die naar wens kan worden ingedeeld. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht.

Kijk voor de voortgang van de bouw op www.hofmeesterhaaren.nl of op Facebook. Houd de website van Woonveste in de gaten voor verhuurinformatie: www.woonveste.nl.

start bouw Hofmeester Haaren

Start bouw Hofmeester Haaren

bouwteam Start bouw Hofmeester Haaren

Koffie in de Keet Hofmeester Haaren

Start bouw Hofmeester Haaren

Start bouw Hofmeester Haaren

Hofmeester Haaren patiowoningen

logo Hofmeester

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling