4 juli 2017

Start bouw deelgebied IV de Gaarden

Terug

Aan de oostkant van Het Retraitehuis, aan de Volkelseweg in Uden, is inmiddels gestart met het bouwrijp maken van deelgebied IV in de Gaarden. Na de bouwvak zal Hendriks Coppelmans starten met de bouwwerkzaamheden. In opdracht van Area worden in het project een appartementencomplex met 28 appartementen en 38 grondgebonden woningen gebouwd. Deze opdracht hebben we verkregen na een succesvolle EMVI tender.

Nul-op-de-meter

Op het appartementengebouw komen zonnepanelen, die individueel worden gekoppeld aan de appartementen. De eengezinswoningen worden als nul-op-de-meterwoningen gerealiseerd. Deze krijgen een lucht/water warmtepomp en een dak met zonnepanelen. Een nul-op-de-meter-woning heeft op jaarbasis een gemiddeld totaal energieverbruik van nul. Dit is mogelijk door de installaties in de woning, die voldoende energie opwekken voor ventilatie, verwarming en warmwater. Daarnaast wekken zij voldoende energie op voor gemiddeld huishoudelijk verbruik.
Alle woningen vallen in het sociale huursegment.

De Kersengaard

Het project in deelgebied IV is een vervolg op project de Kersengaard in deelgebied II. In dit project leverden we eind 2016 een appartementencomplex met 24 appartementen voor 55’plussers en 18 grondgebonden woningen op.

Bewust leven in De Gaarden

Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels.

Meer weten over het project? Kijk dan op www.degaarden-uden.nl.

De Gaarden IV NOM-woningen

De Gaarden IV appartementen

De Gaarden IV appartementen

De Gaarden IV NOM-woningen

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling