13 oktober 2020

SamenBouwen 2.0: steeds slimmer samenwerken met ketenpartners

Terug

De bouwcrisis sloeg in 2018 om naar een totaal andere boodschap: bouwen, bouwen, bouwen. Juist op een moment dat veel bedrijven ingrijpende reorganisaties achter de rug hadden. Lean werken werd hét thema op de bouwplaats. Met ons traject Samen Bouwen 2.0 zetten we, samen met onze ketenpartners, nadrukkelijk in op het optimaliseren en verstevigen van de samenwerking. Dat is nodig want alleen door samen verder te kijken, elkaar verder te helpen en verder te innoveren maken we wonen geweldig.

Net nu de balans in de markt is hersteld, ontstaan nieuwe bedreigingen. Van PFAS en stikstof tot de coronaproblematiek. Maar ook het spanningsveld tussen stijgende bouwkosten en betaalbaarheid, zowel voor de huur- als koopsector. Hierin het verschil maken vraagt om slim samenwerken. Daarom hebben we samen met onze partners de koppen bij elkaar gestoken. Het doel: het optimaliseren en verstevigen van de samenwerking. Twee interactieve sessies – één met onze ruwbouw-, gevel- en dakpartners, en een tweede met de afbouwpartners – hebben geleid tot beloftelijsten met elk tien punten. Lijsten die in elke bouwkeet binnenkort prominent te zien zijn. Zo concretiseren we de morele overeenkomst om onze samenwerkingsskills op de bouwplaats continu te verbeteren. Samen vormen we een sterk team!

Met onze bouwpartners kwamen we tot concrete beloftes om de samenwerking op de bouwplaats te verbeteren. En daar gaan we elkaar ook aan houden!

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling