21 januari 2016

Overeenkomst voor 17 nul-op-de-meterwoningen in Haaren

Terug

Op woensdag 20 januari ondertekenden de gemeente Haaren, wooncorporatie Woonveste en bouwgroep Hendriks Coppelmans overeenkomsten voor de overdracht van de bouwgrond in Wijngaert III in Haaren. De gemeente verkoopt de grond aan deze partijen die er gezamenlijk zeventien woningen gaan realiseren aan Klaver en Varen.

Primeur in Haaren

Alle woningen worden zeer energiezuinig gebouwd en zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woning voldoende energie opwekt om te voorzien in verwarming, warmwater en elektriciteit. Een gasaansluiting is niet meer nodig. De bewoner krijgt de garantie dat de woning de beloofde prestatie blijft halen. Twaalf woningen aan Klaver zijn zogeheten levensloopwoningen. Dit zijn huizen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De verdieping biedt nog een tweede slaapkamer en een berging. Aan Varen worden vijf eengezinswoningen gerealiseerd waarbij de twee hoekwoningen koopwoningen zijn.

Uniek in Brabant: nul-op-de-meter koopwoningen

Bijzonder is dat ook de koopwoningen worden opgeleverd als nul-op-de-meter-woningen. Waar dit bij huurwoningen al regelmatig wordt toegepast is het bij koopwoningen nog vrij nieuw. Zeker met de huidige rentestanden zal een koper een groot voordeel hebben op zijn maandelijkse lasten. De koopwoningen gaan voorjaar 2016 in verkoop. Belangstellenden kunnen hiervoor terecht bij van den Hurk Makelaardij in Helvoirt (vandenhurkmakelaardij.nl).

Goede ervaringen

Vanwege goede ervaringen met de combinatie Woonveste en Hendriks Coppelmans in de Wijngaert heeft de gemeente ervoor gekozen om met deze partijen opnieuw te kijken naar een invulling van de beschikbare bouwgrond in de wijk. De afspraken over de bouw van de woningen sluiten aan bij de doelstellingen van de gemeenteraad en bij de woonvisie.

Voor meer info over de koopwoningen kijk hier

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling