23 juni 2017

Oplevering NOM-woningen in Haaren

Terug

De 17 woningen aan Varen en Klaver in Haaren zijn deze week opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Bouwgroep Hendriks Coppelmans uit Uden ontwikkelde en bouwde 15 huurwoningen in opdracht van woningcorporatie Woonveste en daarnaast 2 koopwoningen. De woningen zijn een primeur voor Haaren: het zijn de eerste nul-op-de-meterwoningen in het dorp. Eerder ontwikkelde en bouwde Hendriks Coppelmans al NOM-woningen in onder andere Vlijmen en Gemert.

Nul-op-de-meter

Alle woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd en zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woning voldoende energie kan opwekken om te kunnen voorzien in verwarming, warmwater en elektriciteit. Dit is onder andere mogelijk door de zonnepanelen op de daken. Een gasaansluiting is niet meer nodig. Het is voor het eerst dat dit type woning in Haaren wordt gebouwd.

Levensloopbestendig wonen

Twaalf van deze woningen zijn zogeheten levensloopwoningen met een badkamer en slaapkamer op de begane grond. De verdieping biedt nog een kamer en een berging. Aan de Varen worden vijf eengezinswoningen gerealiseerd waarbij de twee hoekwoningen koopwoningen zijn.

Haaren bouwt duurzaam

Het volgende duurzame bouwplan in Haaren staat al klaar. Op de voormalige locatie van basisschool de Hasselbraam, aan de Reitselaan, realiseren we 6 energieneutrale patiowoningen in plan Hofmeester. Deze zijn op dit moment in verkoop bij van den Hurk makelaardij in Helvoirt. Deze woningen maken deel uit van een totaalplan van 20 woningen, waarin Hendriks Coppelmans in opdracht van wooncorporatie Woonveste tevens 14 nul-op-de-meter huurwoningen ontwikkelt en bouwt.

Hendriks Coppelmans heeft al veel ervaring met het ontwikkelen en bouwen van nul-op-de-meter en andere energiezuinige woningen en appartementen. Bekijk hier onze andere duurzame nieuwbouwprojecten.

Wijngaert Haaren

Wijngaert Haaren

Wijngaert Haaren

Wijngaert Haaren

Wijngaert Haaren

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling