19 mei 2017

Ondertekening appartementen ‘De Wissel’ in Rosmalen

Terug

Dankzij een haalbaar design-and-buildplan van ontwikkelende bouwer Hendriks Coppelmans uit Uden, in samenspraak met wooncorporatie Woonveste, krijgt het braakliggend terrein tussen het NS-station en de Annenborch in Rosmalen een invulling. Hier komt appartementengebouw De Wissel, een deelproject in het grote uitbreidingsplan De Hoef. Op dinsdag 16 mei hebben Hendriks Coppelmans, wooncorporatie Woonveste en Chapeau Woonkringen Rosmalen de handtekening gezet onder de contracten. Het gebouw is ontworpen door KdV architectuur uit Eindhoven.

Jongvolwassenen met een vorm van autisme

Het gebouw is bestemd voor jongvolwassenen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS), een vorm van autisme. Via Chapeau Woonkringen Rosmalen krijgen zij de kans om hier met begeleiding te wonen. Chapeau huurt het pand van wooncorporatie Woonveste uit Drunen. Woonveste vindt het belangrijk dat er goede woonplekken zijn voor kwetsbare mensen. Dit project voldoet aan deze duidelijke doelstelling van de sociale huursector.

In het gebouw komen 26 appartementen, verdeeld over 3 bouwlagen. Elke verdieping heeft één gemeenschappelijke leefruimte met een gezamenlijke keuken. De woonbegeleiding wordt uitgevoerd door de Rosmalense zorgverlener Buro3o. Naar verwachting start de bouw van De Wissel in het najaar.

NOM-ready

Het project wordt ‘nul-op-de-meter ready’ uitgevoerd. Dit houdt in dat het gebouw volgens de voorwaarden van nul-op-de-meter wordt gebouwd, waardoor het in de toekomst eenvoudig naar nul-op-de-meter kan worden gebracht. Dat betekent dat de woning zelf de energie opwekt die het nodig heeft voor het gebouwgebonden verbruik, plus energie voor huishoudelijk gebruik. In De Wissel verwarmt de collectieve gebouwgebonden biomassaketel de appartementen en levert deze warm water.

Bart Hendriks (Hendriks Coppelmans) en Aart Jan Gorter (Woonveste)

Robin Krijgsman (Chapeau Woonkringen) en Aart Jan Gorter (Woonveste)

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling