13 december 2021

Nieuwe appartementen GGz Breburg klaar

Terug

Aan de Heuvelstraat in Dongen leverden we voor Casade 48 nieuwe (zorg)appartementen op. De appartementen worden verhuurd aan GGz Breburg.

Duurzaam

In de appartementen zijn duurzame installaties aangebracht, waaronder een warmtepomp die zorgt voor verwarming en warm water en een mechanisch ventilatiesysteem. Er is geen gas in de woongebouwen, waardoor cliënten elektrisch koken.

Nieuwbouw

De nieuwbouw bestaat uit een blok van 18 appartementen (negen op de begane grond en negen op de eerste verdieping) en 30 beneden-bovenwoningen verdeeld over drie gebouwen. De woningen zijn allemaal ongeveer 50 m2 groot en hebben een eigen woon- en eetkamer inclusief keuken, slaapkamer, badkamer en berging. Rondom de woningen is een mooie buitenruimte gemaakt waarin de cliënten fijn kunnen verblijven. Van den Hout & Kolen architecten ontwierp het plan.

Bijzonder aan dit project is dat de beneden-bovenwoningen zo ontworpen zijn, dat ze later eenvoudig kunnen worden omgebouwd naar één volledige woning. Daardoor deelt iedere set van één beneden- en bovenwoning nu één installatie en bijbehorende meterkast. De bovenwoning wordt dus verwarmd door dezelfde warmtepomp als de benedenwoning eronder. Met deze mogelijkheid heeft Casade een flexibeler woningbezit.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding

Alle appartementen worden bewoond door cliënten met een zorgindicatie. Zij krijgen specialistische zorg, gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een ernstig psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

De cliënten verhuizen half januari naar hun nieuwe appartement. Op dit moment maakt GGz Breburg de appartementen klaar voor ingebruikname.

 

Oplevering GGz Breburg Dongen Casade

Oplevering GGz Breburg Dongen Casade

Oplevering GGz Breburg Dongen Casade

Oplevering GGz Breburg Dongen Casade

Oplevering GGz Breburg Dongen Casade

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling