8 februari 2019

Nieuwbouwproject Hofmeester in Haaren opgeleverd

Terug

De laatste nieuwe bewoners van nieuwbouwproject Hofmeester in Haaren hebben hun sleutels ontvangen uit handen van wooncorporatie Woonveste uit Drunen. Daarmee is het volledige project nu opgeleverd. Hendriks Coppelmans overhandigde de sleutels van de koopwoningen in het project al in december aan de nieuwe bewoners. Op de plek van de oude basisschool aan de Haarensteijnstraat staan nu zes patiokoopwoningen en veertien huurwoningen. De bouw startte in februari 2018.

Betaalbaar en duurzaam wonen

Twee belangrijke onderwerpen in het project waren betaalbaar wonen en duurzaamheid. Daarom verschenen er veertien sociale huurwoningen aan de Haarensteijnstraat, verdeeld over een blok van zes en een blok van acht woningen. Deze woningen zijn nul-op-de-meter (NOM). Dat betekent dat ze net zoveel (of meer) energie kunnen opwekken als ze nodig hebben voor verwarming, warm water, ventilatie en gemiddeld huishoudelijk verbruik. De woningen zijn gasloos. Doordat NOM-woningen voor een groot deel in hun eigen energiebehoefte voorzien, blijven de totale woonlasten voor de bewoners laag.

Huur en koop in één project

Naast de veertien sociale huurwoningen, bouwde Hendriks Coppelmans Bouwgroep zes vrijstaande koopwoningen in project Hofmeester. De woningen zijn energieneutraal: ze wekken energie op voor de installaties in de woningen.

Oplevering huurwoningen Hofmeester, Haaren

oplevering huurwoningen Hofmeester, Haaren

huurwoningen Hofmeester, Haaren

huurwoningen Hofmeester, Haaren

koopwoningen Hofmeester, Haaren

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling