27 september 2018

Nieuwbouwproject De Vlindergaard heeft hoogste punt bereikt

Terug

Het hoogste punt van de 38 eengezinswoningen en het appartementengebouw met 28 appartementen in De Vlindergaard is bereikt. We realiseren het nieuwbouwproject aan de Volkelseweg in Uden in opdracht van woningcorporatie Area. Samen met onze bouwpartners vierden we het bereiken van het hoogste punt op woensdag 26 september. Tijdens dit feestelijke moment werden de medewerkers van de bouwplaats in het zonnetje gezet en werd de vlag gehesen. ’s Middags namen de toekomstige bewoners van de wijk voor het eerst een kijkje in hun nieuwe woning.

De Vlindergaard: duurzaam stukje Uden

Tussen de bomen van deelgebied IV in de Gaarden, aan de oostkant van Het Retraitehuis, verschijnt De Vlindergaard. Een duurzaam stukje Uden, want hier verschijnen de eerste nul-op-de-meterwoningen van het dorp. De 38 eengezinswoningen wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. Naast eengezinswoningen realiseren we in De Vlindergaard een energiezuinig appartementengebouw met 28 appartementen. Ook op het appartementengebouw komen zonnepanelen.
Alle woningen in de nieuwe wijk zijn sociale huur, waardoor ze naast duurzaam ook betaalbaar zijn.

Bewust leven in De Gaarden

Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels. In 2016 leverden we deelgebied II van De Gaarden op: De Kersengaard. Daar realiseerden we 18 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 24 appartementen. Bekijk hier de referentiefoto’s van deze wijk.

Hoogste Punt de Vlindergaard Uden

Hoogste punt De Vlindergaard Uden

Hoogste Punt de Vlindergaard Uden

Hoogste Punt de Vlindergaard Uden

Hoogste punt De Vlindergaard Uden

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling