27 juni 2024

Nieuwbouw voor GGz Breburg in Dongen klaar

Terug

Op het terrein van GGz Breburg aan de Heuvelstraat in Dongen hebben we voor Casade een woongebouw met 18 nieuwe zorgappartementen opgeleverd. De éénpersoonsappartementen zijn bedoeld voor senioren van GGz Breburg met een psychiatrische kwetsbaarheid. We ontwikkelden het gebouw samen met Casade.

Nieuwbouw

De 18 zorgappartementen hebben een keuken, woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Daarnaast zijn er in het gebouw twee gemeenschappelijke ruimtes met woonkamer en keuken. Rondom de woningen ligt een mooie buitenruimte waarin cliënten van GGz Breburg fijn kunnen verblijven. Van den Hout en Kolen architecten ontwierp het gebouw. Het project is een vervolg op de eerdere samenwerking van Casade en Hendriks Coppelmans. In 2021 leverden zij op hetzelfde terrein al 48 zorgappartementen met twee huiskamers op aan GGz Breburg.

Individueel wonen met behandeling en begeleiding

Alle appartementen zijn bestemd voor senioren met een WLZ indicatie. Zij krijgen specialistische zorg, gericht op het bevorderen van het herstel van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Deze behandeling/begeleiding gebeurt in samenspraak en samenwerking met cliënt, familie, vrienden en zorgprofessionals. Het is individuele zorg, afgestemd op de persoonlijke situatie van de cliënt en kan van persoon tot persoon verschillen.

Verhuur door GGz Breburg

Casade verhuurt de appartementen aan GGz Breburg, die ze vervolgens aanbiedt aan cliënten met een WLZ-indicatie. Naar verwachting verhuizen de nieuwe bewoners in het najaar naar hun appartement.

oplevering GGz Breburg Casade Dongen 2024

oplevering GGz Breburg Casade Dongen 2024

oplevering GGz Breburg Casade Dongen 2024

oplevering GGz Breburg Casade Dongen 2024

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling