12 januari 2017

Nieuwbouw Chapeau Woonkringen van start

Terug

Tiwos en Chapeau Woonkringen gaan aan de Goirkestraat in Tilburg een kleinschalige woonvoorziening realiseren voor mensen met psychische problematiek. Het ontwerp is definitief, vergunningen zijn verleend en de aannemer is bekend. Medio maart 2017 gaan de bouwwerkzaamheden van start. Deze zullen worden uitgevoerd door Hendriks Coppelmans Bouwgroep, die hiervoor is geselecteerd via een EMVI-aanbesteding. Voor Hendriks Coppelmans is dit het eerste zorgproject dat voldoet aan de NOM-keur, het recent geïntroduceerde keurmerk van Stroomversnelling dat toetst of de prestatiegarantie voldoet aan de voorwaarden.

Woonvoorziening

Samen met DAT Architecten en Chapeau is een ontwerp gemaakt voor een woonvoorziening voor 19 bewoners. Het woongebouw komt op de hoek Goirkestraat/Wittebollestraat. De hoofdingang bevindt zich aan de Goirkestraat. Het gebouw krijgt 3 tot 4 bouwlagen en sluit qua uitstraling aan op de bestaande bouw in de omgeving. Alle appartementen hebben een eigen voordeur en eigen keuken en sanitair. Daarnaast zijn er gemeenschappelijke ruimtes.

Contact met de omgeving

Chapeau Woonkringen en Tiwos hebben omwonenden in aanloop naar de bouw uitgebreid geïnformeerd. De bouwplannen zijn besproken met een bewonersgroep uit de buurt, waarbij verschillende aandachtspunten aan bod zijn gekomen, zoals de hoogte van het gebouw, parkeren, gebruik van de tuin, bewoners en zorgen over mogelijke overlast.  Ook Hendriks Coppelmans vindt een goede relatie met de buurt belangrijk en besteedt hier bij dit project aandacht aan in de vorm van onder andere een open huis op de bouwplaats, periodiek contact met een bewonersvertegenwoordiger en (nieuws)brieven. In februari hield Hendriks Coppelmans voor buurtbewoners een informatieavond  over de bouw. Op een binnenstedelijke bouwlocatie als deze, waar weinig (bouw)ruimte is en buurtbewoners dichtbij de bouwplaats wonen, zorgt goed omgevingsmanagement voor een situatie die werkbaar én leefbaar is.

Planning

Medio maart 2017 start Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting wordt het gebouw begin 2018 opgeleverd. Chapeau zorgt voor de selectie van de bewoners en de dagelijkse begeleiding.

Artist impressie

Artist impressie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling