20 februari 2014

Nieuw huurwoningplan Boekel springt in op ‘woongat’

Terug

In de tweede fase van uitbreidingswijk De Donk in Boekel worden negen nieuwe huurwoningen gebouwd bestemd voor lagere middeninkomens. De gemeente Boekel en Hendriks Coppelmans Bouwgroep hebben hiervoor donderdag een overeenkomst getekend. Het huurbedrag van de eengezinswoningen ligt net boven de huurtoeslaggrens. Daarmee zijn ze bij uitstek geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning maar een koopwoning niet kunnen financieren. Met het nieuwbouwplan springen de gemeente en Hendriks Coppelmans in op dit ‘woongat’.

Tussen wal en schip

Boekel kent een groeiend aantal mensen dat tussen wal en schip valt, omdat ze te veel verdienen voor een corporatiewoning maar zich geen koopwoning kunnen veroorloven. Corporaties mogen door aangescherpte regelgeving nog maar een klein percentage woningen verhuren aan inkomens boven de € 34.000,- bruto per jaar. Met een inkomen beneden de € 45.000,- is het echter ook zeer lastig om zelf een woning te kopen. De negen eengezinswoningen die gebouwd worden aan Boekweit zijn vooral bedoeld voor deze inkomensgroep. De woningen worden verhuurd door een belegger en gaan tussen de € 770,- en € 800,- per maand kosten.

Bouwstart mei 2014

Het nieuwbouwplan bestaat uit zeven tussenwoningen en twee hoekwoningen. De woningen hebben twee slaapkamers, een zolderverdieping en een berging in de tuin. De woningen zijn ontwikkeld door Hendriks Coppelmans Ontwikkeling uit Uden en ontworpen door Bulkens Architecten uit Molenhoek. Hendriks Coppelmans gaat de woningen ook bouwen. Naar verwachting gaat de bouw in mei 2014 van start. De gemeente begint nog deze maand met het bouwrijp maken. De woningen zullen rond de jaarwisseling opgeleverd worden. De verhuur van de woningen gaat via Van Helvoort Makelaardij te Boekel.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling