4 februari 2014

Nederlandse Duurzaamheids Award voor regionale samenwerking

Terug

Het Regionaal Convenant Duurzaam Bouwen Noordoost Brabant heeft op 3 februari de Nederlandse Duurzaamheids Award gewonnen. In de categorie regionale samenwerking kwam het convenant, waarvan ook Hendriks Coppelmans deelnemer is, als beste uit de bus. Hendriks Coppelmans-directeur Bart Hendriks was als afdelingsvoorzitter en lid van de duurzaamheidscommissie van Bouwend Nederland Brabant Noord-Oost een belangrijke drijvende kracht achter de totstandkoming van het eerste convenant in 2009 en de hernieuwing in 2013. “Deze landelijke prijs is prachtige beloning voor de inspanningen door alle convenantpartners en een erkenning voor onze succesvolle samenwerking”, aldus Hendriks.

Juryrapport

Bestuurlijk adoptant Hans van der Pas mocht de Award maandag tijdens de feestelijke bekendmaking in Tilburg in ontvangst nemen uit handen van Siebe Riedstra, Secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Volgens het juryrapport was een doorslaggevende factor voor de winst ‘de langdurige kwaliteit van de samenwerking en het betrekken van de eindgebruiker’.

Actief deelnemer

Hendriks Coppelmans is in meerdere opzichten een actieve participant van het convenant. “We waren de eerste bouwpartij die het convenant ondertekende en we ontwikkelden ook het eerste concrete project”, vertelt Bart Hendriks. “Met dit project, ‘Repelakker’ in dorp Zeeland, behaalden we ook een nominatie voor de regionale Dubo-prijs ‘De groene steen’.

Breed gedragen prijs

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn een initiatief van W/E adviseurs en worden landelijk breed gedragen en mede mogelijk gemaakt door onder andere het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Aedes, Bouwend Nederland en het platform Duurzaam.

Voor meer informatie over het Convenant Duurzaam Bouwen Noordoost Brabant zie: www.dubo.odbn.nl

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling