20 oktober 2014

Meld goed doel aan voor Fonds Cohesie

Terug

Cohesie, het maatschappelijk fonds van Hendriks Coppelmans Bouwgroep, is weer op zoek naar goededoelenprojecten die de woon- en leefomgeving van mensen verbeteren. Deze projecten maken kans op een financiële ondersteuning. Ook dit jaar krijgt iedereen de mogelijkheid om een project in te dienen. Aanmelden kan tot 10 november 2014 op www.fonds-cohesie.nl.

Wonen geweldig maken

Via Fonds Cohesie financiert Hendriks Coppelmans al sinds 2002 goededoelenprojecten binnen het thema ‘mensen en hun woonomgeving’. De Udense bouwgroep is dagelijks actief in de woon- en leefomgeving van mensen en werkt vanuit de visie dat wonen geweldig moet zijn. Cohesie is één van de manieren waarop zij deze visie in praktijk brengt. Vorig jaar ging de bijdrage van het Fonds naar de dorpswinkel Eerde die gerund wordt door vrijwilligers en mensen met een verstandelijke beperking en naar de bewegings- en ontmoetingstuin voor mensen met dementie van woonzorgcentrum Litserborg in Den Dungen. Zij konden samen rekenen op ruim €10.000,-.

Aanmelden voor 10 november

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning, moeten projecten aan enkele voorwaarden voldoen. Het project moet bijvoorbeeld raakvlakken vertonen met huisvesting en leefruimte en uitgevoerd worden in Brabant, Limburg of Zuid-Gelderland. Overige criteria zijn te vinden op www.fonds-cohesie.nl. Hier staat ook het aanmeldformulier, waarmee projecten tot 10 november 2014 opgegeven kunnen worden.

Selectie

Uit de aangemelde projecten worden twee genomineerde projecten gekozen. Deze worden geselecteerd door een comité van aanbeveling, onder leiding van Paul Rüpp (oud-gedeputeerde en bestuursvoorzitter van Avans Hogescholen). Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mogen in december, namens Fonds Cohesie, ieder €20,- euro schenken aan één van de genomineerde projecten.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling