21 april 2017

Meiden Udens College bezoeken bouwplaats Haaren tijdens ‘Girlsday’

Terug

Vanwege de tentamenweek is het weliswaar een week later dan de landelijke ‘Girlsday’ (13 april 2017), maar ook Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden, het Udens College en wooncorporatie Woonveste schenken aandacht aan deze dag. Op donderdag 20 april waren elf meiden van het Udens College te gast op de bouwplaats van project Wijngaert III in Haaren. Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Woonveste laten de 13- tot 15-jarige scholieren een kijkje nemen in het kader van ‘Girlsday’. Op deze landelijke dag openen technische bedrijven hun deuren om meisjes kennis te laten maken met de fascinerende wereld van bèta, techniek en ICT. Hendriks Coppelmans is het enige bouwbedrijf in de regio Uden-Veghel-Oss dat hieraan deelneemt.

Zelf metselen

De elf meiden van het Udens College werden donderdag begeleid door twee vrouwelijke medewerkers van het bedrijf. Samen bezochten zij de bouwplaats van project Wijngaert III in Haaren. Hendriks Coppelmans bouwt daar 17 woningen aan Klaver en Varen: 15 huurwoningen in opdracht van wooncorporatie Woonveste en 2 koopwoningen. Alle woningen worden zeer energiezuinig gebouwd en zijn nul-op-de-meter. Dit houdt in dat de woningen voldoende energie kunnen opwekken om te kunnen voorzien in verwarming, warmwater en elektriciteit.

Wat komt er allemaal kijken bij het ontwerp van zo’n woning? En wat moet er allemaal geregeld worden, voordat de schop de grond in kan? Op de bouwplaats in Haaren kregen de leerlingen een rondleiding van Françoise Brandwagt en van uitvoerder Rob van den Boer. Daarna mochten de meiden zelf aan de slag.

Fotowall

Voor de eerste keer hebben we onze nieuwe Fotowall ingezet bij een event. Bezoekers kunnen met een groepje op de foto bij dit frame. Zij kunnen de foto’s na afloop van het event bekijken via www.hendrikscoppelmans.nl/fotowall. Met de inzet van ludieke tekstbordjes kan zo een leuke fotocreatie gemaakt worden. De meiden hebben hier gretig gebruik van gemaakt. Alle foto’s van Girlsday 2017 kun je hier bekijken.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling