27 juni 2017

Landelijke primeur met Energieprestatiegarantie Woningborg

Terug

Waarborginstelling Woningborg heeft onlangs voor het eerst een Energieprestatiegarantie (EPG) afgegeven voor onze nul-op-demeterwoningen. Een landelijke primeur voor beide partijen, die daarmee aan de koper garanderen dat de woning voldoende energie opwekt om een vastgestelde hoeveelheid energie voor eigen gebruik beschikbaar te hebben. De eerste woningen met EPG komen in de Vlijmense wijk Geerpark.

Zekerheid voor kopers nul-op-de-meterwoningen

De aanvullende module EPG is in nauwe samenwerking met Hendriks Coppelmans ontwikkeld, en vormt een aanvulling op het bestaande Waarborgcertificaat van Woningborg. “Hiermee krijgen bewoners van verschillende typen nul-op-de-meterwoningen de garantie dat op jaarbasis voldoende energie wordt opgewekt voor verwarmen, warm water en ventilatie, zodat de gegarandeerde hoeveelheid energie voor eigen verbruik (gebruiksgebonden energie) beschikbaar is”, vertelt Kees Hootsen, hoofd van Woningborg Advies. Met deze EPG-module spelen we in op toekomstige
ontwikkelingen, zoals het afkoppelen van woningen van het gasnet en het behalen van wereldwijde klimaatdoelstellingen. En de kopers van een woning met EPG profiteren van extra financieringsruimte.”

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling