8 februari 2018

Kunstproject oud-Berlerode

Terug

De omgeving van het oude zorgcentrum Berlerode in Berlicum is door leerlingen van basisschool De Parel samen met vrijwilligers omgetoverd tot een kunstwerk. Het pand staat al geruime tijd leeg en wacht op een nieuwe bestemming. Door de leegstand is het vervallen en de buurt wilde wat doen aan het beeld dat dit oplevert. Tijdens een feestelijk moment is op donderdag 8 februari het laatste paneel van het kunstproject opgehangen, onder toezicht van de leerlingen van De Parel.

Kunstproject

In 2017 ontstond in Berlicum het idee om de omgeving van het pand wat op te fleuren. In het kunstproject worden beschilderde houten platen bevestigd aan de hekken die om het gebouw heen staan. Iedereen die een steentje bij wilde dragen aan het project mocht meedoen, zo ontstond een mooi resultaat. Leerlingen van basisschool De Parel maakten panelen in verschillende stijlen. Zo maakte groep 1, 2 en 3 kunst in de stijl van Keith Haring, groep 4, 5 en 6 gebruikte de stijl van Corneille en groep 7 en 8 lieten zich inspireren door Andy Warhol.

Nieuwe bestemming

Hendriks Coppelmans werkt aan de ontwikkeling van een nieuw plan, dat op de plek moet komen van het oude zorgcentrum Berlerode. Het plan omvat een appartementengebouw met 32 appartementen. Wanneer het plan gereed is en de bouw start, is nog onbekend.

kunstproject oud-Berlerode

kunstproject oud-Berlerode

kunstproject oud-Berlerode

kunstproject oud-Berlerode

kunstproject oud-Berlerode

Uitnodiging kunstproject oud-Berlerode

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling