17 april 2014

Kennismiddag ‘energetisch renoveren’ in boomhut

Terug

Hendriks Coppelmans houdt op donderdag 15 mei een kennisbijeenkomst over verduurzaming van de bestaande woningvoorraad van corporaties en zorginstellingen. Tijdens een ‘hoogtestage’ in de boomhut van Kapellerput in Heeze, worden de aanwezigen getrakteerd op interessante inzichten en ervaringen rondom de meest actuele innovaties. Labelstappen (naar B, A of Nul-op-de meter) hoe pak je dat aan? Er is tijdens de middag volop ruimte om met de sprekers en de andere deelnemers van gedachten te wisselen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Inschrijven is kostenloos.

Samen naar nul-op-de-meterwonen

Brabant werkt hard aan verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. De ontwikkelingen op energiegebied gaan in razend tempo. Als ervaren onderhoudsspecialist, erkend EPA-adviseur én voorloper in de toepassing van innovatieve energieconcepten en financieringsconstructies, wil Hendriks Coppelmans zijn relaties graag bijpraten over dit thema. Dit doen we aan de hand van een interessant programma met vier sprekers.
Een van de hoogtepunten is de presentatie van de eindresultaten van de pilot Stroomversnelling, door Jan-Willem van de Groep, programmaregisseur van EnergieSprong | Platform31. De ‘greenspirator’ gaat bovendien in op leerpunten uit de nul-op-de-meterinitiatieven en komt met een aantal inspirerende ideeën. Chris Faro, senior beleidsadviseur van woningcorporatie Tiwos, vertelt over de eerste ervaringen met een ‘Stroomversnelling’-renovatie in Tilburg. Bewonerscommunicatie en draagvlak creëren staan centraal in de presentatie van Onno van Rijsbergen, adviseur van de Woonbond. De laatste spreker van de middag is René Beks, directeur ontwikkeling bij Hendriks Coppelmans. In zijn bijdrage ‘Energieneutraal zonder meerkosten’ geeft hij uitleg over financiering, energiefondsen en de haalbaarheid van de businesscase.

Inschrijven

De bijeenkomst op 15 mei is gratis. Schrijf u nu in (aanmelden kan tot 8 mei 2014)! De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 tot circa 17.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marion Huijbregts of Rene Beks via m.huijbregts@hendrikscoppelmans.nl, rene.beks@hendrikscoppelmans.nl of (0413) 26 48 33.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling