4 juli 2013

Info-avond bereikbare droomwoningen Gemert

Terug

‘Droomwonen’ in een gepersonaliseerde woning: het kan binnenkort in Gemert. Via dit concept biedt initiatiefnemer BL Huisvesting op twee locaties oneindig veel mogelijkheden om je eigen woning samen te stellen. In de projecten La Dolce Villa II en Oudestraat is Hendriks Coppelmans betrokken als bouwer op basis van ‘design & construct’. Woensdagavond 10 juli vindt er een verkoopmanifestatie plaats bij brasserie Lekker Bijzonder aan de Nieuwstraat 2 in Gemert. Er wordt onder andere uitleg gegeven over de nieuwe financieringsvorm Duokoop die met name voor starters deuren opent. De formule ‘droomwonen’ beleeft zijn debuut bij de projecten La Dolce Villa II (zeven tussen- en hoekwoningen in een jonge en groene wijk aan de Doonheide) en Oudestraat (vijf tussen- en hoekwoningen en een langgevelboerderij met drie droomstekjes dichtbij het centrum).

Stap voor stap je ideale huis samenstellen

“Iedere persoon, ieder gezin heeft zijn eigen droom in het leven en wil die verwezenlijken binnen een bepaalde levensstijl. Wij vinden dat een woning daarbij optimaal moet aansluiten”, motiveert directeur Bas van de Laar zijn visie achter het concept ‘droomwonen’. “Aan de basis staat onze Woningsamensteller, een programma op internet, waarmee je stap voor stap je ideale huis configureert, met een uitzonderlijke vrijheid in indeling, afwerking (ook casco) en uitbreidingsvarianten als een aanbouw of een erker. Onlangs hebben we een aantal componenten toegevoegd, zoals een keuze in de kleur van de steen en de aanblik aan de voorzijde: een kopgevel, een dubbele kap met pannenbekleding of een gemetselde gevel met een enkele kap. Dit geeft elke woning zijn eigen uitstraling, zelfs binnen een rijtje. Bezoek zal nooit voor de verkeerde voordeur staan…”

Drempelverlagende financieringsconstructie

Het realiseren van een droom lukt vanzelfsprekend alleen als de financiële middelen het toelaten. BL Huisvesting biedt kopers een drempelverlagende financieringsconstructie aan: DUO-koop regeling. Dit is een hypotheekvorm op basis van erfpacht, waarbij je alleen het huis koopt en (nog) niet de grond. Voor het pachten van de grond – die je later op elk gewenst moment alsnog kunt kopen – betaal je aan de grondbank de zogeheten ‘canonrente’, die lager is dan op de hypotheek van de woning zelf. Deze lasten liggen vanaf het begin vast, wat veel zekerheid geeft.

Informatieavond 10 juli

Belangstellenden kunnen uitgebreide inlichtingen krijgen tijdens de informatieavond op woensdag 10 juli of kijk op www.wonenzoalsjeleeft.nl. De verkoop verloopt via Van Helvoort Makelaardij. Woningen zijn beschikbaar vanaf circa € 125.000,- v.o.n. (met Duokoop) en de boerderijwoningen aan de Oudestraat vanaf circa € 195.000 v.o.n. (met Duokoop).

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling