7 september 2018

Hoogste punt van nieuwbouwproject Hofmeester in Haaren bereikt

Terug

Het hoogste punt is bereikt van de zes patio- en veertien rijwoningen op de oude basisschoollocatie aan de Haarensteijnstraat. We vierden deze mijlpaal samen met wooncorporatie Woonveste  op donderdag zes september. Ook de kopers van de patiowoningen en verschillende omwonenden waren hierbij aanwezig. Om dit heuglijke moment te vieren, werd de vlag onder toeziend oog van de aanwezigen gehesen.

Geïnteresseerde omwonenden namen een kijkje

Woonveste en Hendriks Coppelmans zijn zich ervan bewust dat ze een jaar lang te gast zijn in de woonomgeving van de wijkbewoners. Daarom vinden we het belangrijk de direct omwonenden op de hoogte te houden van de bouw en te betrekken bij mijlpalen, zoals het bereiken van het hoogste punt. De buurtbewoners zien de buitenkant van de woningen iedere dag beetje bij beetje veranderen, maar wat gebeurt er allemaal aan de binnenkant? Een groep geïnteresseerde omwonenden bekeek dit donderdagmiddag op de bouwplaats.

De buurtbewoners gaven tijdens de rondleiding aan dat ze erg tevreden zijn over de uitvoering van de werkzaamheden. “Dat we af en toe de radio horen, is niet zo erg. Het is zelfs gezellig als de bouwvakkers meezingen.”

Zes vrijstaande patiowoningen en veertien nul-op-de-meterhuurwoningen

De naam Hofmeester verwijst naar de oude bestemming van de bouwlocatie. Hier stond vroeger basisschool De Hasselbraam, die inmiddels een nieuwe locatie heeft gekregen. Op deze plek, midden in het dorp, bouwen we zes vrijstaande patio koopwoningen en, in opdracht van Woonveste, veertien nul-op-de-meterhuurwoningen. De huurwoningen zijn verdeeld over een blok van zes en een blok van acht woningen. Nul-op-de-meterwoningen kunnen net zoveel (of meer) energie opwekken als ze nodig hebben voor verwarming, warm water, ventilatie en gemiddeld huishoudelijk verbruik. De woningen hebben geen gasaansluiting. De patiowoningen, die allemaal zijn verkocht, zijn gelijkvloers en hebben de slaapkamer en badkamer op de begane grond. De verdieping kan naar wens worden ingedeeld. De oplevering van het nieuwbouwproject staat gepland voor het eerste kwartaal van 2019.

Verhuur

De verhuur van de veertien rijwoningen start naar verwachting begin november. Op de website van Woonveste staat meer informatie over de huurwoningen.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling